От х:

Днес в x:

Наградиха с две сребърни и три златни лири артисти от Ансамбъл „Родопа“

В навечерието на Деня на светите братя Кирил и Методий в Смолян бяха връчени награди от Съюза на българските музикални и танцови дейци на изявени и заслужили артисти от ансамбъл „Родопа“. Церемонията се състоя във фоайето на Родопския драматичен театър „Николай Хайтов“. Артистите бяха почетени от Николай Мелемов – кмет на Община Смолян и Захари Сираков – областен управител на Област Смолян.

„Съюзът награждава с признателност за всеотдаен и неуморен труд за своя принос за българската духовност и родолюбие петимата изявени членове на ансамбъла. Продължавайте със здраве, усмивка, сили и творческо вдъхновение да палите искрата от завещаната от предците ни любов към просветност и култура. Бъдете пазители на българщината!“, каза Милана Сивкова – вр. и. д. председател на синдикалната организация при фолклорен ансамбъл „Родопа“.

Сребърна лира за високи постижения в областта на музикално-танцовото изкуство получи Владимир Палаузов – артист-танцьор в Ансамбъл „Родопа“.

Отново сребърна лира за високи художествено-творчески постижения и 20 години творческа дейност бе връчена и на Пламена Седянкова – диригент, солист и хорист на народен хор в ансамбъл „Родопа“.

Със златна лира за високи художествено-творчески постижения и по случай 60-годишния му юбилей бе отличен Севдалин Кацаров – солист и музикант в народен оркестър към ансамбъла.

Златна лира бе връчена и на Стефка Барбудова – солист-танцьор в ансамбъла. „Благодарна съм на съдбата, че съм попаднала точно в ансамбъл „Родопа“. Вече четвърт век раздавам душата си за народното творчество с вас и продължавам да усещам тази тръпка и удовлетвореност, когато съм с вас в залата, когато съм с вас на сцената и да я раздавам и да я усеща публиката. Споделям тази награда заедно с всички вас, защото ние сме едно цяло“, каза Барбудова.

Златна лира за високи постижения и по повод 50-годишния му юбилей получи Ивайло Христов – диригент, солист и музикант в Духовия оркестър към ФА Родопа.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини