От х:

Днес в x:

Брус Спрингстийн получи най-голямото признание на Британската академия на композиторите и текстописците

Брус Спрингстийн, Лана Дел Рей и певицата Рей бяха сред музикалните звезди, отличени на годишните награди „Айвър Новело“ в Лондон, предаде Ройтерс.

Престижните отличия се присъждат от Британската академия на композиторите и текстописците. Те са кръстени на уелски композитор и актьор от началото на 20 век и са връчени за първи път през 1956 г., пише БТА.

Роденият в САЩ рокаджия Спрингстийн стана първият международен автор на песни, който получава почетно членство в Академията - най-голямото признание от авторската организация, базирана във Великобритания. Така авторът на Born to Run се присъединява към музикални творци като Стинг, Кейт Буш и Пол Маккартни, станали членове на Академията, заради „изключителния си принос към изкуството на писането на песни и влиянието си върху културния пейзаж на Великобритания“.

„Искам да ви благодаря, че приехте моята музика в сърцата и в душите си. Искам да ви благодаря, че ме включихте в предизвикателния и красив културен живот на Великобритания“, каза Спрингстийн пред гостите на церемонията, след като прие наградата от Пол Маккартни.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини