От х:

Днес в x:

Днес се очаква министърът на образованието да пристигне в ПГИ „Карл Маркс“ – гр. Смолян / ОБНОВЕНА/

Днес се очаква в Смолян да пристигне министърът на образованието проф. Галин Цоков. Той ще присъства на събития, които са част от  Регионален форум за Южен централен регион по Национална програма „Иновации в действие“ на тема „Иновативни днес – успешни утре“, организиран от Регионалното управление на образованието – Смолян и ПГИ „Карл Маркс“.
Училищата заявили участие са 32 от областите: Смолян, Пловдив, Кърджали, Хасково, Пазарджик и София с над 150 учители и директори, експерти от МОН и РУО, представители на висши учебни заведения и институти. Предвижда се в дейностите на форума да се включат над 90 ученици от училища в Южен централен регион.
Във втория ден на форума, дейностите ще се проведат в училището домакин – ПГИ „Карл Маркс“ – гр. Смолян. Предвидени са следните дейности:
- Състезание „ Познай чая“ с три отделни игри. Първата игра се нарича: „Познай билката“- учениците от партниращите училища ще работят в екипи, в които ще разпознават билки; Втората игра „Чаен дегустатор“ – в нея учениците ще разпознават видове чай, чрез дегустация;,. Третата игра „Еко експедиция“ – чрез загадки, свързани с билки ще достигат до определено място в лабиринт. Победител е участникът пръв достигнал до надписа FINISH.
- Иновационен лагер – в две части. Учениците ще генерират иновативни бизнес идеи. В тях ще вземат участие и родители, като ментори;
- Творчески работилници – споделяне на педагогически практики за учене чрез правене и преживяване. Предвидени са четири иновационни работилници за изработване изделия от еко-материали, за производство на екологични продукти, за създаване на роботи и за запознаване с родопския фолклор.
- Кръгла маса с обратна връзка – предвижда се обсъждане на споделените иновативни практики, както и осъществяване на обратна връзка чрез анкета.
- Посещение на Звезден спектакъл в Планетариум – гр. Смолян.
В третия ден на форума е предвиден културен обмен с посещение на културни обекти и забележителности на гр. Смолян.

По-късно стана ясно, че въпреки желанието и заявката си да присъства, проф.Цоков днес има неотложен ангажимент в столицата.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини