От х:

Днес в x:

Евровизия 2024: Силни мерки за сигурност в Малмьо за песенния конкурс

В Малмьо, където живее голяма част от шведското население от палестински произход, конфликтът добави ново измерение.Полицейското присъствие ще бъде засилено - без да се съобщава броят на мобилизираните полицаи, но с подкрепления от Норвегия и Дания. Служителите на реда ще бъдат по-тежко въоръжени от обичайното.

Тежко въоръжена полиция, подкрепления от Дания и Норвегия, засилени проверки: властите в Малмьо, който е третият по големина град в Швеция, заявиха в сряда, че са готови да посрещнат в началото на май песенния конкурс „Евровизия“ с „видими“ мерки за сигурност, предаде АФП.
    
Участието на Израел в музикалния форум предизвика протести, тъй като войната в Газа навлиза в седмия си месец, припомня АФП.

В Малмьо, където живее голяма част от шведското население от палестински произход, конфликтът добави ново измерение.

Най-малко половин дузина организации са подали заявления за участие в демонстрация срещу израелското присъствие на конкурса, одобрено от Европейския съюз за радио и телевизия (EBU).

За властите в Малмьо, чието население е 362 133 души от 186 националности, обстановката е под контрол, отбелязва АФП.

„Мерките за сигурност ще бъдат добре видими“, увери на пресконференция Пер-Ерик Ебестал, който отговаря за сигурността на града.

Проверките ще бъдат засилени, най-вече при достъпа до различните обекти, като в повечето от тях няма да се допускат  чанти, каза той.

Полицейското присъствие ще бъде засилено - без да се съобщава броят на мобилизираните полицаи, но с подкрепления от Норвегия и Дания. Служителите на реда ще бъдат по-тежко въоръжени от обичайното.
    
„От гледна точка на сигурността, ситуацията е изключително стабилна“, увери Ебба Адиелсон, изпълнителен продуцент на събитието за шведската телевизия SVT, предаде АФП.

„Това, от което най-много се страхувам сега, е, че хората ще бъдат твърде уплашени“, за да се включат в събитието, каза тя.

Повече от 100 000 посетители се очакват в Малмьо в седмицата  между 5 и 11 май, в която ще се проведе „Евровизия“, отбелязва АФП.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини