От х:

Днес в x:

Многобройни са пътищата на книгите към детското сърце….

За поредна година учениците и учителите от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Кърджали  се включиха в  Националната кампания за насърчаване на детското четене „Походът на книгите“.

Традиционно, кампанията Походът на книгите  стартира всяка година  и се отбелязва като  Международният ден на детската книга.

Активно се включиха и учениците и техните учители от 2б клас.   Второкласниците посетиха  училищната библиотека на училището. Там те проведоха „Маратон на четенето“  като се срещнаха с сладкодумните приказки и  детски вълшебства. 

     Минаха през интересно пътуване във вълшебния свят на приказките. Докоснаха се до магията на незабравимите герои от българската народна приказка  „Житената питка“. Учениците  четоха,  разказваха и пяха песнички за книгите.

    Цялата седмица бе специален празник на книгата. Разбраха колко много книги има и колко много интересни истории пише в тях.  Осъзнаха, че „Книгата е прозорец към света“ и трябва да продължават  да  растат в  света на приказките и музиката, защото те  ще им помагат не само да осмислят вътрешните си преживявания, но и да приемат външния свят.

Това съобщиха от ОУ"Св.св.Кирил и Методий"

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини