От х:

Днес в x:

David Lee Roth с нов сингъл, чуйте „Scotch And Sofa“

Легендарният певец на Van Halen David Lee Roth издаде нова песен, наречена „Scotch And Sofa“. Вече можете да слушате песента по-долу.

Първоначално Roth напусна Van Halen, за да преследва солова кариера след успеха на албума на групата „1984“, но се върна за известно време през 1996 г. и след това отново бе фронтмен на Van Halen от 2007 г. до 2020 г.

През 2020 г. Roth включи пет неиздавани досега песни в The Roth Project, онлайн комикс, разказан от легендарния певец Van Halen, с музика от John 5 на китара и бас, Gregg Bissonette на барабани, Brett Tuggle на клавишни и Luis Conte на перкусии .

През октомври 2021 г. Roth обяви пенсионирането си, като каза, че „захвърля обувките“. Съобщението му дойде година след смъртта на колегата му от групата Van Halen Eddie Van Halen. В изявлението си, обявявайки пенсионирането си, Roth добави, че е мислил за своя покоен китарист и е бил „окуражен и принуден наистина да се справи с това колко кратко е времето, а моето време вероятно е още по-кратко“.

Оригиналният състав на Van Halen беше Roth, Eddie и Alex Van Halen, заедно с басиста Michael Anthony. Sammy Hagar замени Roth като вокалист, обикаляйки и записвайки с групата от 1985 до 1996 г. Гари Чероне беше включен като певец на Van Halen от 1996 до 2000 г. Hagar се присъедини отново към групата през 2003 г. и издържа само няколко години, преди Roth да се завърне през 2007г.

Van Halen бяха въведен в Залата на славата на рокендрола през 2007 г. Групата е продала повече от 80 милиона албума в международен план.

Източник: rockthenight.eu

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини