От х:

Днес в x:

Държавата на безсмъртните - новият амбициозен проект на биохакера Брайън Джонсън

46-годишният американски предприемач Брайън Джонсън стана световноизвестен с манията си по това да спре процесите на стареене и да живее вечно. Oт години той спазва стриктен протокол, включващ различни процедури, а за да се доближи максимално до голямата си цел, която на мнозина изглежда нереалистична, харчи милиони всяка година.

След като продава основаната от него компания Braintree Venmo на PayPal за 800 милиона долара, започва да инвестира огромното си състояние в проекта, който му е на сърце - Blueprint. С помощта на различни проучвания и експерименти, на които се подлага, той успява да постигне метаболизъм като на 18-годишен и успява да забави процеса на стареене на тялото си, за да бъде на биологична възраст 31 години. А голямата му цел е да остане завинаги 18-годишен.

Брайън Джонсън не крие своето ежедневие и факти като този, че приема по 111 хапчета на ден, а споделя всички подобни подробности чрез социалните мрежи, в които има милиони последователи. Сега той е решен не просто да предава знанията си на любопитните, а да направи по-голяма стъпка, създавайки своя "нация".

Биохакерът отдавна се е превърнал в пример за подражание и истински идол за някои. А сега той има планове да събере всичките си фенове и последователи на идеята за вечна младост на едно място - първо виртуално, а след това и физически. Един вид държава на безсмъртните.

Но това не е самоцелно, а с идеята да взаимопомощ, обединяване на ресурсите и осигуряване на достъп до тестове, терапии и добавки, с които и другите да могат да постигнат поне част от това, което той е успял - да забавят стареенето на телата си.

Междувременно Брайън Джонсън обещава да води преговори с правителствата на държави по света за осигуряване на по-лесен достъп до подобен тип терапии за тези, които имат желание и възможности. Той е напълно наясно, че в реалния живот днес е много трудно да бъдеш здравословен, затова иска да подпомогне процеса по всевъзможни начини.

Биохакерът обаче има ясни и категорични изисквания към всички, които искат да станат част от неговата нация - без вредни храни като понички, пици и други подобни. За него консумацията на нездравословна храна е "акт на насилие". Алкохолът също е забранен. Всички "граждани" ще трябва да живеят по плана Blueprint - да стават в пет сутринта, да тренират по един час и да не приемат повече от 2250 калории.

На този етап държавата на безсмъртните ще бъде под формата на онлайн глобална мрежа, а след години Брайън Джонсън ще търси и подходящ терен, на който да пренесе своя проект и в реалността. Всички желаещи да се включат ще трябва да преминат през специални проверки, за да докажат, че наистина са запалени по идеята да живеят вечно и са готови на съответните компромиси, за да го постигнат.

Първата и най-важна цел ще е осигуряване на помощ за превенция и профилактика на различни заболявания, които могат да доведат до преждевременна смърт. Това е различен тип грижа, защото традиционната здравна система е фокусирана върху лечението на вече възникнали болести, твърди биохакерът, цитиран от Daily Mail.

Затова и той ще даде достъп до консултации с лекари, разработване на индивидуални хранителни и тренировъчни режими. Освен това ще се осигуряват кръвни тестове за откриване на дефицити на хранителни вещества, както и терапии за стимулиране на забавянето на стареенето на клетките. Гражданство в на този етап виртуалната държава на Брайън Джонсън могат да заявят хора от целия свят. А докъде ще стигне този амбициозен проект, предстои да разберем.

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини