От х:

Днес в x:

2 °C

82 годишен осъден за разврат. Местят автомагистрала "Марица". Преглед на регионалния печат

Местят "Марица", съобщава във водещо заглавие вестник "Новинар Юг". Трасето на автомагистралата ще бъде изместено в северна посока заради нереално високите финансови претенции на собствениците на имоти, подлежащи на отчуждаване. Само за последните 3 км на магистралата, държавата трябва да плати двойно повече отколкото стойността на самата магистрала.

"ВСС наказа Мидов заради Черния". Висшият съдебен съвет наказа окръжния прокурор Петър Мидов заради връзките му с Краси Черния. Обвинителят е понижен в ранг за 2 години. С него изгоря и апелативната съдийка от Бургас Дора Чинева. Дамата подаде оставка още при разразяването на скандала.

"82 годишен осъден за разврат" друго заглавие от първа страница.  Самия материал е водещ на криминалната 3-та страница. 82 годишен старец отдавал къщата си под наем на млада дама и нейните клиенти. Старецът правел това за да искара някой лев към мизерната си пенсия която не му стигала за да си купува лекарствата. Взимал по 5 лева на сеанс. Съдът обаче го призна за виновен и му наложи 10 месеца условно и 3 години изпитателен срок.

Общинския паяк е вдигнал 3576 коли през миналата година, отчитат се от МВР. Това прави по 298 коли на месец, изчислява "Новинар Юг". "10 убити и 63 ранени в Хасково" това е статистиката на войната по пътищата за миналата година, пак от отчета на полицията.

"Икономиката пропада, чакат 500 бона от МОМН", водещо на страница 2-ра. Материала е придружен със снимка на която ес вижда напуканото стълбище на Финансово стопанската гимназия. Целия ремонт щял да излезе 500 хиляди лева, които държавата трябва да даде, щото училището е нейно.

"13 хиляди в областта остават без работа" безработицата в региона е вече 10.15% и както е традиция е доста повече отколкото средната за страната.

"Карамански, Ганчев, Гювен и Сталев губят 8 млн от аутобана" е водещото заглавие на "Хасковска Марица". Новия план за магистралата заобикаля нивите на бизнесмените, които от години извиват ръцете на държавата със своите претенции. Корекцията слага край на серията съдебни битки които се водят между собствениците на подлежащите за отчуждаване имоти и държавата.

"Две семейства искат дете от Хаити" Мераклиите за осиновяване на хаитянче обаче били охладени в своя ентусиазъм от завишените изисквания-1000 долара доход на член от семейството, собствено жилище и перспективи. За справка, при осиновяване на българско дете няма фиксирана сума за доход.

"Орхан Шабан в УС на общините" Кметът на минерални бани стана член на управителния съвет на Националното сдружение на общините. Той замени там екс кмета на Стамболово Гюнер Сербест, който стана депутат.

"Разбиха наркогрупа край границата" водещо на страница 2-ра.

"Откраднаха ток за 123 хиляди лева" Според  EVN, кражбата на електроенергия е само за първия месец на 2010 година. Монополистът съобщава още, че за тоя период са инспектирали 3502 обекта.

"Колодрумът пак пълен за мача с ЦСКА" на спортна страница. Според вестникът, контролата с Гранда ще събере поне 2000 души на стадиона. Толкова хора не ходят и на половината от официалните мачове в А група. Само че идва ЦСКА наживо в регион, който от десетилетия гледа само мачове между Горно Нанадолнище и Куртово конаре, например. Празникът за граничния град започва от 15.30 часа. Още от 13 часа пък ултрасите на Свиленград ще окупират стадиона.

Това бе по-интересното от днешната преса

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 30.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Съзнанието, че има какво да кажете и направите ще ви мотивира за действия, различни от планираните. Без притеснения ще настоявате да бъдете чути и да защитите тезата си. Сами ще намерите прекият път към човека, който ви вълнува, спечелвайки го с неподправено внимание и чар.
30 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Горите от желание час по-скоро да видите резултатите от работата си. Очакванията ви са големи, но бъдете реалисти. Дайте преднина на уменията си, изпипвайте детайлите и нещата ще си дойдат на място. Много хора ще останат доволни от сътрудничеството си с вас, защото сте прями, коректни и точни.
30 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
За голяма част от вас денят е свързан с неотложни задачи, свързани най-вече с професионалната ви заетост. Трудът ви ще е ползотворен и ще постигнете намеренията си. Следвайки новостите, ще повишите интереса си към нови хора и познанства. За много от вас денят ще е наситен с положителни емоции, за които няма да чакате друг да ви ги създава.
30 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Завършвате нещо важно, върху което работите от доста време. Това ще ви донесе желаното удовлетворение, още повече че получавате чудесни отзиви за работата си. Следете внимателно информация, която касае работата ви и не действате преди да сте предварително добре информирани. Очаквайте новина, свързана с вашия сърдечен партньор.
30 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще ви занимават мисли как по-добре да организирате работата си за да стане тя печеливша. Някой ще ви постави в ролята на арбитър. Сами изберете дали да вземете участие или да запазите неутралитет. Но ви е нужно спокойствие за да вземете най-доброто решение за себе си. Финансите ви ще се стабилизират.
30 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Въпроси от професионален и личен характер ще решавате с прозорливост и делови подход. Постигнатото днес ще ви покаже посоката, която трябва да следвате, за да вървите ускорено напред. Финансовите затруднения няма да ви попречат на ентусиазма, още повече, че скоро ще ги преодолеете.
30 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Гъвкавия ви подход ви дава сериозно предимство. Ще се чувствате тонизирани и весели и с доброто си настроение ще радвате околните. Много вероятно е да се натъкнете и на недоброжелатели, но негативното им влияние може да бъде неутрализирано от увереността ви. Здравословни проблеми отшумяват.
30 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Проявете разбиране към човека до вас, чието поведение ви смущава. Не бързайте да го съдите, за да не навредите на себе си. Изяснете си причините за това и ще спечелите симпатиите му. Други от вас ще пътуват за среща с места и хора, които ги интересуват. Административните въпроси ще се решават с известни затруднения, но в крайна сметка ще се справите.
30 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Финансовите ви претенции ще бъдат задоволени и ще имате възможност да приключите успешна сделка. Както се казва парите сами ще ви намират. За да сте честни пред себе си, трябва да признаете, че от голяма помощ ви е личност, която решително се е намесила в кариерата ви. Предстои поврат в личния ви живот. За несемейни, това означава една нова романтична връзка, която ще прерасне в нещо сериозно.
30 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
С мнителното си отношение към околните сте в състояние да провалите добрите им намерения. Мислете позитивно и не пречете на онези, които следват логиката на целите си. Проявете разбиране и по финансов проблем, решаването му изисква време. Но не всичко днес е стрес, ще се радвате на добро развитие на делата си в професионален план.
30 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
За да постигнете онова, което желаете трябва да подходите към задачите си грижливо и с нужната отговорност. На някои им предстоят изпитания, от които ще зависи професионалната им реализация. Не сте застрашени от фатални грешки. Любимите ви хора ще се погрижат вечерта ви да бъде приятна.
30 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Съпътстващите проблеми ви причиняват тревога, въпреки, че са решими. Това се дължи на изострената ви чувствителност. Можете да се справите и с по-малък разход на енергия. Бъдете практични и направете компромис, щом трябва. Това го можете брилянтно. Парите ще ви застигнат в миг, който малко очаквате.
30 ное 2020
Последни новини