От х:

Днес в x:

82 годишен осъден за разврат. Местят автомагистрала "Марица". Преглед на регионалния печат

Местят "Марица", съобщава във водещо заглавие вестник "Новинар Юг". Трасето на автомагистралата ще бъде изместено в северна посока заради нереално високите финансови претенции на собствениците на имоти, подлежащи на отчуждаване. Само за последните 3 км на магистралата, държавата трябва да плати двойно повече отколкото стойността на самата магистрала.

"ВСС наказа Мидов заради Черния". Висшият съдебен съвет наказа окръжния прокурор Петър Мидов заради връзките му с Краси Черния. Обвинителят е понижен в ранг за 2 години. С него изгоря и апелативната съдийка от Бургас Дора Чинева. Дамата подаде оставка още при разразяването на скандала.

"82 годишен осъден за разврат" друго заглавие от първа страница.  Самия материал е водещ на криминалната 3-та страница. 82 годишен старец отдавал къщата си под наем на млада дама и нейните клиенти. Старецът правел това за да искара някой лев към мизерната си пенсия която не му стигала за да си купува лекарствата. Взимал по 5 лева на сеанс. Съдът обаче го призна за виновен и му наложи 10 месеца условно и 3 години изпитателен срок.

Общинския паяк е вдигнал 3576 коли през миналата година, отчитат се от МВР. Това прави по 298 коли на месец, изчислява "Новинар Юг". "10 убити и 63 ранени в Хасково" това е статистиката на войната по пътищата за миналата година, пак от отчета на полицията.

"Икономиката пропада, чакат 500 бона от МОМН", водещо на страница 2-ра. Материала е придружен със снимка на която ес вижда напуканото стълбище на Финансово стопанската гимназия. Целия ремонт щял да излезе 500 хиляди лева, които държавата трябва да даде, щото училището е нейно.

"13 хиляди в областта остават без работа" безработицата в региона е вече 10.15% и както е традиция е доста повече отколкото средната за страната.

"Карамански, Ганчев, Гювен и Сталев губят 8 млн от аутобана" е водещото заглавие на "Хасковска Марица". Новия план за магистралата заобикаля нивите на бизнесмените, които от години извиват ръцете на държавата със своите претенции. Корекцията слага край на серията съдебни битки които се водят между собствениците на подлежащите за отчуждаване имоти и държавата.

"Две семейства искат дете от Хаити" Мераклиите за осиновяване на хаитянче обаче били охладени в своя ентусиазъм от завишените изисквания-1000 долара доход на член от семейството, собствено жилище и перспективи. За справка, при осиновяване на българско дете няма фиксирана сума за доход.

"Орхан Шабан в УС на общините" Кметът на минерални бани стана член на управителния съвет на Националното сдружение на общините. Той замени там екс кмета на Стамболово Гюнер Сербест, който стана депутат.

"Разбиха наркогрупа край границата" водещо на страница 2-ра.

"Откраднаха ток за 123 хиляди лева" Според  EVN, кражбата на електроенергия е само за първия месец на 2010 година. Монополистът съобщава още, че за тоя период са инспектирали 3502 обекта.

"Колодрумът пак пълен за мача с ЦСКА" на спортна страница. Според вестникът, контролата с Гранда ще събере поне 2000 души на стадиона. Толкова хора не ходят и на половината от официалните мачове в А група. Само че идва ЦСКА наживо в регион, който от десетилетия гледа само мачове между Горно Нанадолнище и Куртово конаре, например. Празникът за граничния град започва от 15.30 часа. Още от 13 часа пък ултрасите на Свиленград ще окупират стадиона.

Това бе по-интересното от днешната преса

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини