От х:

Днес в x:

Международният музикален конкурс ще се проведе онлайн

Тазгодишният Международен конкурс за млади изпълнители на класически музикални инструменти в Перник ще се проведе онлайн заради ремонта на Двореца на културата. Конкурсната програма включва свободно избрани две или повече произведения с различен характер в рамките на посоченото в регламента времетраене на видеозаписите. То е различно за отделните възрастови групи.

Конкурсът ще се проведе от 18 до 21 април. Тазгодишното издание е 18-то поред. Надпреварата е в две категории - любители и специализирани музикални училища, в три раздела: пиано и акордеон, струнни инструменти, духови и ударни инструменти и в седем възрастови групи плюс ансамбли. Голямата награда „Гран при“ на кмета на Перник- статуетка и 1000 лева, е за изключително ярко дарование. Призьорите във всяка възрастова група и категория ще бъдат отличени с медали и дипломи.

Конкурсът ще бъде открит на 18 април с концерт в Тържествената зала на Минната дирекция. Участие в него ще вземат носителите  на наградите на Камерен оркестър „Орфей“ и Духовия оркестър към Двореца на културата от миналогодишното издание на конкурса. На 20 и 21 април ще бъдат прослушвани и оценявани видеозаписите. Видеоклиповете с номинираните от журито кандидати за Гран при в трите категории ще се прослушват повторно от целия състав на журито, за да се излъчи победителят.

 

Източник: БНР

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини