От х:

Днес в x:

Бойко Рашков не изключва чадър от МВР и прокуратурата на Нотариуса

До настоящия момент службите на МВР, органите на МВР изобщо не са работили по случая Нотариуса. Всеки разумен човек може да помисли дали Нотариуса не е бил с чадър от органите на МВР и прокуратурата, за да може да извършва престъпна дейност едва ли не пред погледа и очите на много български граждани.

Това заяви бившият вътрешен министър и настоящ депутат от ПП-ДБ Бойко Рашков в специално интервю за БТВ.

Той обясни, че може да се установи дали Мартин Божанов-Нотариуса е бил сътрудник на МВР, като се поставят въпроси на вътрешния министър Калин Стоянов. Както е избрана комисия за установяване на обстоятелствата около смъртта на Божанов, тогава министърът ще е задължен да даде информация при закрити врата. Ако отговорът е положителен - че Божанов е бил сътрудник на органите на МВР, ще трябва да се установи причината и съответният служител на МВР дали е упражнявал контрол над Нотариуса, каза Рашков.

Според него Нотариуса е имал съучастник - Пепи Еврото. И единият, и другият са били свързани с обикновени прокурори и съдии, със служители на МВР и с прокурори от върховете на прокуратурата.

Той смята, че ако се установи, че Нотариуса и Пепи Еврото са имали връзка с политици, временната парламентарна комисия по случая ще се опита да ги прикрие.

Бойко Рашков подчерта, че трябва да се вземат мерки с оглед охраната правата на гражданите и техните интереси. Той е сигурен, че е изтекла информация от МВР, че органите на реда са разговаряли със съпругата на Божанов и Ивайла Бакалова.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Хи
    Химена
    1 0
    17:13, 21 фев 2024
    Ех някой да може да ги закачи на ченгел и да ги одере бавно и мъчително пред децата им . Да ги насоли след това и накрая да ги убие с камъни от разстояние. Долна гнусна сган .
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини