От х:

Днес в x:

iPhone 16 Pro Max ще има най-добрия живот на батерията досега

Преди десетилетие iPhone не беше известен с голямата си батерия. Samsung се възползва от това, като пусна реклама, в която нарече потребителите на iPhone "прегръщачи на стени". В тази емблематична реклама потребителите на iPhone са на летище и търсят контакт, в който да включат телефоните си. Много от тях са седнали на пода, с гръб към стената, с телефони, включени в контакт, и зареждат своите iPhone-и. Контактите до мивката в банята са заети от потребителите на iPhone, а тези, които използват контактите до основата на мивката, трябва да внимават да не бъдат "ударени отзад" от пиещ вода човек.

В същото време в рекламата Samsung показва две различни функции, които телефоните на компанията имаха в миналото. Едната е Ultra Power Saving Mode (Режим за пестене на енергия), който намалява достъпа до малък брой приложения. Виждаме две жени, които изглежда току-що са кацнали на летището. Едната, която държи iPhone, казва: "Трябва да се зареди", докато се оглежда за свободен контакт. Нейната приятелка, която държи Galaxy S5, поглежда към екрана, на който се вижда, че ѝ остава един ден живот на батерията с активиран ултра икономичен режим.

Другата функция, която Samsung предлагаше по онова време, беше използването на сменяема батерия. Това е нещо, което може да се върне в недалечно бъдеще. Представете си колко по-уверени бихте могли да бъдете, ако носите със себе си няколко предварително заредени батерии. Дори и да не са с възможност за незабавна подмяна (да може да се замени текущата батерия, без да се изключва устройството), много от вас биха могли да го намерят за по-удобно.

Сега според профила "yeux1122", който е публикувал в блога на Naver, животът на батерията на предстоящия iPhone 16 Pro Max може да бъде най-добрият в историята на серията iPhone благодарение на комбинацията от батерия с по-голям размер и компоненти, които не са толкова енергоемки, като например 3nm приложен процесор A18 Pro, изработен с помощта на второто поколение 3nm възел на TSMC (N3E).

Според най-новите слухове три от четирите телефона от серията iPhone 16 ще получат скок в капацитета на батерията; единственият модел, който остава същият, е iPhone 16 Plus, който ще запази капацитета от 4383 mAh, наблюдаван при iPhone 15 Plus. iPhone 16 Pro Max не само ще се възползва от клетките с по-голям капацитет, но и от предимствата на вътрешните компоненти, които не трябва да поглъщат толкова често сок от батерията. В последващ пост в Naver "yeux1122" пише, че iPhone 16 Pro Max може да има най-добрия живот на батерията на всеки голям смартфон.

В повечето тестове на батерията, които противопоставят един срещу друг няколко флагмански модела от 2023 г., iPhone 15 Pro Max имаше най-добри резултати за сърфиране, тъй като устройството издържа 19 часа и 20 минути. iPhone 15 Plus беше на четвърто място с време от 16 часа и 21 минути.

Миналата година слуховете за огромно увеличение на размера на батерията на iPhone 15 Pro Max не се оправдаха, което беше малко разочароващо, въпреки че капацитетът се увеличи с 2.7%. Така сме се научили да приемаме всички слухове за огромно увеличение на батерията с известна доза съмнение.

Източник: hicomm.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини