От х:

Днес в x:

Борисов плаши: Не е ли наше Външно, отиваме на предсрочни избори, заедно с европейските

''За страната не е добре да има избори две в едно, за ДПС е добре, ние сме готови'', смята Пеевски

Щом има червени линии от страна на ПП-ДБ, то ще има избори две в едно, заедно с европейските, поне да не харчим излишни 300-400 млн.лв., заяви лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов. Той добави, че бил възмутен от вчерашното изказване на премиера Николай Денков, че искал външно министерство, за да се чуе гласа на ПП, а не гласът на България.

„Вчера бях потресен от изказването на академик Денков, че искал външно министерство, за да се чуе не гласът на България, а на ПП-ДБ. А сега, като са отишли само министри на ПП в САЩ, кой глас чуват там... на ПП гласът ли се чува там 10 дни“, разгневено коментира той и за пореден път заяви, че единствената алтернатива за външен министър е човек на ГЕРБ.

„Ясно и точно Мария Габриел премиер и наш външен министър, който да защитава интересите на България, а не партийни интереси, иначе няма ротация. Отиваме на избори две в едно, с европейските“, категоричен бе Борисов.

Вчера премиерът коментира напрежението около поста външен министър от Нидерландия, като заяви, че „не искам поста на външен министър. Това, което искам, е гласът на ПП-ДБ да бъде достатъчно силен така, че да се чува в чужбина. Ние все още преговаряме“. Той се опита да обясни значението на този спор, като посочи, че колегите му от ПП-ДБ с основание искат премиерът и министърът на външните работи да не е един човек, защото „тези две позиции имат най-силна дума, когато става въпрос за външна политика, а ако са представени от различни лица, то така може да се чуе по-пълно какви са особеностите в развитието на страната“.

Според председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски обаче за страната не е добре да има избори две в едно.

„За ДПС е добре да има избори, но за мен не трябва да тласкаме държавата в тази криза. Колегите от ПП-ДБ трябва да се овладеят. Призовавам партиите, които са направили правителството, и да се разберат. Н е разбирам това силно желание да се вземе единственото министерство на ГЕРБ- външното“, коментира той.

Според него, ако някой „счупи сглобката“, то това ще са ПП-ДБ.

Лидерът на ГЕРБ коментира и вчерашния избор на председател на Столичния общински съвет, като заяви, че „опозиционните партии“ са дали време „евентуално нещо да се случи“, но то не можело да се случи с такива кметове.

Той поясни, че „нито има сглобка, нито има сварка, нито има някаква договорка"

„С деца и внуци в ДС най-много да пратят някой в лагер, нищо друго не може да се случи в София. СОС няма да работи, защото това са хора, които не могат...Вчера, ако не беше минало това, днес щяхме да сме на избори. Тези хора се интересуват единствено и само от пари“, смята Борисов.

Вчера от осмия път Столичният общински съвет си избра председател, макар и временно - съветникът от „Продължаваме промяната - Демократична България“ Цветомир Петров. Кандидатурата му получи подкрепата на 47 общински съветници.

 

Източник: Offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини