От х:

Днес в x:

Зърнопроизводители: Всички споразумения са задкулисни

Хората от бранша са в протестна готовност

В протестна готовност сме, тъй като предложението на правителството е неприемливо и несериозно. Изискването е да докажем колко сме на печалба и колко - на загуба, а загубата при нас е като домино – всеки ден се увеличава. Не смятаме, че властта ще изпълни и обещанията за законодателни промени, които пое. Днес ще вземем решение за провеждането на протеста. Ще уведомим и Националната асоциация. Това заяви председателят на Видинския съюз на зърнопроизводителите Жечко Андрейнски в ефира на „Твоят ден“ по NOVA NEWS.

Земеделецът каза, че ако протестът не се организира в понеделник или вторник, после ще бъде късно. Той каза, че хората са загубили доверие, защото всички споразумения са „задкулисни“. „Приемат се решения, изгодни за определени хора“, заяви Андрейнски.

Земеделците са на мнение, че всички трябва да излязат на протест, включително животновъдите и овощарите. „Не сме съгласни с начина, по който се отнасят с нашия живот, с производството и бизнеса ни“, заявиха те.

Предложението на премиера помощ от държавата да получат само земеделците, които са били на загуба, Андрейнски коментира така: „Не помня на протестиращите в Румъния да са им искали информация дали са на загуба, или на печалба. Държавата там мисли за земеделските производители и решението се взе за три дни“.

 

Източник: nova

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини