От х:

Днес в x:

Кърджали почете жертвите на комунизма

Изображение 1 от 2

    Пред паметника на отец Благой Топузлиев дойдоха само активисти на ДСБ

    Нов живот

    Шепа активисти на «Демократи за силна България» почетоха жертвите на комунизма, поднасяйки венци и пред паметника на отец Благой Топузлиев на 1 февруари. Радослав Милев, областен лидер на партията и общински съветник от «Демократична България» подчерта, че този ден се отбелязва в цяла България от широката общественост. Само в Кърджали управляващите не го възприемат като важна дата и не го оповестяват като градско събитие, въпреки че е обявен официално за Ден на признателност и почит към жертвите на комунистическия режимс решение на Министерския съвет още през 2011 г.

    Едва ли днес в някое училище някой учител ще спомене пред децата какво се е случило на тази дата през 1945 година. Прави впечатление, че и мнозина от по-възрастните не знаят нищо за трагичните събития тогава и затова ги гони носталгия към онези мрачни комунистически времена. Младите не могат да научат уроците на миналото, не могат да осъзнаят днешната си свобода. И каква възможност имаме да се реализираме като личност без значение от етническа принадлежност и мироглед. Все се надявам, че хората ще забележат паметника на отец Благой Топузлиев, който сме изградили,ще си зададат въпроса защо е издигнат, ще прочетат нещо за комунизма, за да стигнат до истината за онези времена, изтъкна синият лидер в речта си.

    Много плач се изля около демонтирането на Моча в центъра на София и предстои свалянето на Альоша в Пловдив. Има още шмайзери за сваляне в страната. Въпросът е този шмайзер е убил 3 пъти повече българи, отколкото са изклани в Батак през 1876 година от башибозука. Нека младите хора да знаят този факт и да се замислят, добави Агоп Узунбохосян.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини