От х:

Днес в x:

iOS 18 е потенциално най-голямата софтуерна актуализация в историята на iPhone

Според Марк Гърман от Bloomberg Apple има големи планове за iOS 18. В секцията с въпроси и отговори само за абонати на своя бюлетин Power On днес Гърман заяви, че iOS 18 има потенциала да бъде "най-голямата" актуализация на софтуера в историята на iPhone.

"Казаха ми, че новата операционна система се разглежда в компанията като една от най-големите актуализации на iOS - ако не и най-голямата - в историята на компанията", пише той. Гърман заяви, че планира да сподели повече подробности за конкретните функции и промени в iOS 18, които са планирани в бъдеще, но вече знаем за две нови функции, които вероятно ще бъдат включени в актуализацията, както е посочено по-долу.

iOS 18 ще бъде пусната през септември, а първата бета-версия за разработчици ще излезе по време на годишната конференция за разработчици на Apple WWDC през юни. През ноември 2023 г. Apple обяви, че ще поддържа междуплатформения стандарт за съобщения RCS в приложението Messages на iPhone от "по-късно" през 2024 г., така че това вероятно ще бъде функция на iOS 18 в тази времева рамка. Поддръжката на RCS би трябвало да доведе до следните подобрения на стандартното изживяване при изпращане на съобщения между iPhone и устройства с Android:

Снимки и видеоклипове с по-висока разделителна способност
Аудиосъобщения
Индикатори за писане
Прочетени разписки
Wi-Fi съобщения между iPhone и Android устройства
Подобрени групови чатове, включително възможността потребителите на iPhone да напускат разговор, който включва потребители на Android
Подобрено криптиране в сравнение с SMS

Тези съвременни функции вече са налични за разговори между iPhone и iPhone със сини балончета, чрез iMessage, а много от функциите са налични и в приложенията за съобщения на трети страни, като WhatsApp и Telegram. Поддръжката на RCS в iPhone ще разшири функциите до зелените мехурчета в приложението Messages.

Гърман очаква iOS 18 да разполага с технология за генеративен изкуствен интелект, която "би трябвало да подобри начина, по който Siri и приложението Messages могат да задават въпроси и автоматично да допълват изречения". Той каза, че Apple също така е проучила възможностите за генериращ изкуствен интелект за други приложения в своите платформи, включително Apple Music, Pages, Keynote и Xcode.

The Information съобщи, че Apple планира да включи големи езикови модели в Siri, за да позволи на потребителите да автоматизират сложни задачи - функция, която ще включва по-дълбока интеграция с приложението Shortcuts. В доклада се казва, че тази функция се очаква да бъде пусната в софтуерна актуализация на iPhone, която ще бъде пусната през 2024 г. и която вероятно ще бъде iOS 18.

Генериращият ИИ рязко увеличи популярността си през 2022 г., когато OpenAI пусна ChatGPT - чатбот, който може да отговаря на въпроси и други подкани. Миналата година Google и Microsoft пуснаха подобни чатботове, като все повече компании се надпреварват в това пространство. Чатботовете се обучават на големи езикови модели, което им позволява да отговарят като човек.

Източник: hicomm.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини