От х:

Днес в x:

Guns N’ Roses споделиха видеото към „The General“, създадено с ИИ

Guns N’ Roses сподели видеоклипа към последния си сингъл „The General“, който е създаден изцяло с помощта на генеративен изкуствен интелект (ИИ). Любопитното видео смесва живи сцени от около 20-на концерта на Guns с много интересна анимация, като крайният резултат е психеделично и визуално пътешествие. 

ИИ все повече започва да навлиза в нашия живот, за добро и лошо. Факт е, че всичко зависи от това с какви намерения и цели се използва. В сферата на любимата ни музика в последно време имаше доста сполучливи начинания – като последната песен на The Beatles например, или този феноменален кавър с гласа на Фреди Мъркюри (оригиналът е на Сам Райдър – най-успешния британски музикант на Евровизия в последните 25+ години). В същото време обаче няма как да не сте чули за грандиозния скандал от последните дни с ИИ порнографско съдържание с поп иконата Тейлър Суифт – грозно и адски скандално.

И така – какво са успели да създадат GNR, при все, че са имали изцяло добри намерения? Ами нещо много различно от всичко, което някога са правили. Основната идея на видеоклипа към „The General“ е да покаже какво се случва в главата на младо момче, измъчвано от спомени за чудовища и тежко детство. В същото време спомените му се смесват с реалността и с кадрите от концертите на Guns и се получава нещо уникално. 

За да стигнат до този краен резултат музикантите от групата са работели с Дан Потър – директор на лондонското студио Creative Works. Много любопитен момент е този, че основното вдъхновение за клипа на The General, е на самите музиканти. Крайният резултат пък е съвместна работа между истински дизайнери и аниматори и изкуствен интелект.

Guns N’ Roses споделиха песента The General миналия месец, след като преди това изсвириха парчето на живо за първи път на 2 ноември 2023 в Hollywood Bowl в Лос Анджелис. Тогава фронтменът Аксел Роуз го представи със следните думи: „Това не сме го свирили никога и ще ви е много интересно.“ 

Корените на „The General“ са още от 2008 г и записите на албума „Chinese Democracy“.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини