От х:

Днес в x:

Сара Снук: Да бъда мъж? Това е страхотно

Актрисата обра куп награди заради невероятното си превъплъщение в образа на Шив Рой в хитовия сериал „Наследници"

Сега Сара Снук е любимата актриса на всички и с основателна причина. Ролята й на Шив Рой в сериала „Наследници“ буквално впечатли всички - от феновете на сериала, през критиката и колегите й. Затова и през настоящия награден сезон тя заслужено печели приз след приз за невероятната си игра и изглежда, че изживява някои от най-щастливите моменти в живота си.

Да стигне до този етап в кариерата си обаче съвсем не й е било лесно. Въпреки очевидния си талант, са й били нужни години опит, за да осъзнае, че нейното най-добро аз е истинската й същност.

Наскоро 36-годишната актриса сподели за доста неприятно и едновременно с това емоционално преживяване, с което се сблъскала в началото на кариерата си. Случило се при срещата й с продуцент, която буквално унищожила чувството й за достойнство, като й отнело много време, преди да успее да възстанови увереността си.

През последните години много жени излязоха напред, за да разкажат своите истории за това колко жесток и нечестен е бил шоубизнесът към тях. И как в много случаи продължава да бъде. Сара Снук не е изключение и най-лошата част както от нейната, така и от историите на другите пострадали, е, че те дълго време вярват, че проблемът е в тях.


Сара Снук с колегите си от сериала „Наследници“ и със създателя на поредицата Джеси Армстронг (в средата)
Снимка: Getty images


Неотдавна звездата от „Наследници“ разкри как е била безмилостно засрамена и порицана от продуцент заради външния си вид. 36-годишната актриса разказа как господинът, чието име не споменава, й казал да отслабне, за да направи даден проект „по-продаваем“. Той стигнал до там, че й назначил личен треньор. Сара разказа и за друг случай, при който имала парче шоколадова торта на снимачната площадка и продуцентът публично я засрамил за това. Инцидентът я накарал буквално да „умира отвътре“ и само дизайнер на костюми се застъпил за нея.

По това време, въпреки че се чувствала ужасно, актрисата продължила да си мисли, че случващото се е неин проблем, мислейки: „За да бъда успешна, трябва да бъда всичко, което не съм аз."

Въпреки че това, което споделя, безспорно е опустошителна история, има щастлив край и това е невероятният успех на Сара Снук, който постигна преди да навърши 40. Тя измина дълъг път от несигурното момиче, което повярва на кастинг директора, който я нарече „никоя“ и се опита да промени всичко в нея. Сега тя знае, че освен че са били жестоки, тези коментари просто не са верни и нейният успех се дължи на това, че тя е останала вярна на себе си.


Сара има завидна кариера в родната Австралия. На премиера с колегите си Лиъм Хемсуърт и Хюго Уивинг
Снимка: Getty images


Тази увереност не се появила за една нощ, разбира се, но през годините осъзнала, че ще направи нещата по-лесни за себе си и за другите жени, които я гледат, като си позволи да бъде щастлива. Затова приключила с диетите, приключила с „инфантилизирането на жените“ и най-важното - започнала да се радва на всяка секунда от сегашния си успех.

Когато за първи път я търят за ролята на Шиобан „Шив“ Рой, единствената дъщеря на безмилостен, но болен медиен магнат в „Наследници“ по HBO, Сара Снук не е сигурна дали иска да се включи в проекта. По това време кариерата й е във възход, благодарение на поредица от награждавани филмови и телевизионни роли в родната й Австралия и добре приетата й игра в биографичния филм от 2015 г. „Стив Джобс“. Затова и изпитва лек страх да не бъде маргинализирана в шоу, което на пръв поглед изглежда за „купчина бели мъже в бизнеса“. „Искам ли да бъда част от тази история, която изобщо не се фокусира върху мен? Прочетох пилота и си казах: „Искам да гледам това, но не знам дали искам да бъда в него“, спомня си австралийката. Още повече, че по това време динамиката на женския пол в тв проектите около 2016 г., когато, както тя казва, „Игра на тронове“ беше огромна и в телевизията имаше склонност към повече женска голота." За щастие, всичките й опасения се оказват напразни, а героинята й Шив доказа, че е важен играч в циничния, доминиран от мъже свят на „Наследници“.


Новината, че „Наследници“ ще приключи със сезон 4, в началото хвана много фенове неподготвени, както и някои членове на актьорския състав. Снук споделя, че въпреки индикациите, че шоуто може да завърши, тя не е била официално информирана за нищо, до срещата на екипа за прочитането на сценария за финалния епизод.

„Бях много разстроена. Изпитах огромно чувство на загуба, разочарование и тъга. Би било хубаво да знам в началото на сезона, но също така разбирам, че не ми казаха до края, защото все още имаше потенциал, че може би това нямаше да се случи. Емоционално не всички ние бяхме непременно готови да приключим с шоуто, защото се обичаме толкова много“, споделя тя. „Но всичко трябва да свърши и е умно да не позволяваме нещо да стане пародия на себе си."

Създадена от британеца Джеси Армстронг, носителката на куп награди сага проследява Лоугън Рой (Брайън Кокс), заядлив милиардер, който сам се е изградил, и порасналите му деца, които отчаяно се стремят да спечелят одобрението му и да превземат „Waystar Royco“, огромния конгломерат за новини и развлечения на семейството. „Наследници“ предложи на зрителите поглед към живота в една могъща медийна династия - на средиземноморските суперяхти и частни самолети, но също и на разяждащата семейна дисфункция, която може да придружава екстравагантното богатство.


Остра и безмилостна, Шив съперничи на баща си по отношение на чистата доза хитрост. Нейните крайни подвизи включват разубеждаване на бивш служител да свидетелства пред сенатска комисия за сексуалното неправомерно поведение в „Waystar“ и изтичане на подробности за борбите на брат й Кендъл със зависимостта и психичното си заболяване в пресата. Но в последния сезон Шив е показана в най-ниската си точка: изгонена от компанията и отчуждена от някогашния си предан съпруг Том (Матю Макфадиен) след немислимо предателство.

Едва ли ще е изненада, ако споменем, че Снук едва ли може да бъде по-малко като Шив. Тя е непретенциозна и самоиронизираща се австралийка, като не проявява нищо от характера на героинята си. Все пак Сара е взела нещо от героинята си, а това е абсолютната й увереността.

Малцина са тези, които биха могли да усетят лекият акцент в говора й на екрана. Това е така, защото актрисата е израснала в австралийския град Аделаида - мястото, където Рупърт Мърдок, който е вдъхновението зад образа на Логан Рой, стартира своята вестникарска империя.


Най-малката от три сестри, Снук показа актьорската си жилка още от малка, печелейки стипендия за драма в гимназията и работи като аниматор на детски партита на име Фея Лавандула.

Именно тази работа й дава ранен урок за спечелване на скептична публика. „Ще накарате много деца да си кажат: „Не знам дали вярвам във вас. Това е нещото, което Шив прави, когато влезе в стаята и казва: „Трябва да повярваш, че съм способен да направя това“, казва тя. След като завършва обучението си, има постоянна работа в австралийския театър, кино и телевизия.

Холивуд също я забеляза: тя е един от финалните кандидати за ролята на Лисбет Саландер в „Мъжете, които мразеха жените“ (ролята в крайна сметка отиде при Руни Мара). През 2014 г. актрисата си партнира с Итън Хоук във филма „Предопределение“, предоставяйки дръзко представяне на интерсексуален герой, който живее първо като жена, след това като мъж. Мъжката персона на Снук е толкова убедителна, че собствената й майка не я разпознава на снимачната площадка. „Намирането на героя беше по-лесно за мен, отколкото да бъда горещото сърфистко момиче“, казва тя. „Да бъда мъж? Това е страхотно."

Работата с Хоук - който някога е красил стената на спалнята на сестра й, кара Сара да мисли, че може би е достигнала върха твърде рано. Но не беше. В бърза последователност тя преминава от „Шивачът“, чието действие се развива в провинциална Австралия, до „Стив Джобс“ (по съвпадение и в двата филма участва Кейт Уинслет.) След което идва „Наследници“.

На прослушването Сара се справя великолепно, като създателят на сериала не крие, че е поразен от комбинацията от интелигентност, твърдост и човечност, която тя демонстрира на прослушването си.

„Изведнъж преминавате от мисълта“ „О, Боже мой, ще има ли някой?" към „О, Боже мой, надявам се, че тя не е получила никакви предложения“, спомня си Армстронг. „Тя беше единственият човек в света, който можеше да прави всички неща наведнъж."

В хода на поредицата Шив успява да се развие. В сезон 1 тя си проправя път извън консервативната медийна империя на семейството като съветник на сенатор от типа на Бърни Сандърс. В крайна сметка привлечена обратно към Waystar, Шив се прекроява като безмълвна корпоративна феминистка, която помага в управлението на компанията през скандал със сексуално насилие, само за да бъде пренебрегната за поста главен изпълнителен директор и уволнена от един от братята си като „символична жена“.

Въпреки цялото перчене на Шив, нейното пътуване предлага ярък пример за женомразството, с което се сблъскват дори привилегированите жени. Снук вярва, че Шив има истинска лявоцентристка политика. Но допълва: „Тя разбира, че понякога трябва да пречупиш убежденията си, за да получиш това, което искаш в дългосрочен план."

Актьорските й способности позволяват за такава драматична дъга на характера. „Постоянното усещане, което имате като писател, е невероятната увереност, че можете да отидете навсякъде, на всяко ниво на емоционална сложност, и не само, че Сара ще се справи с него, но и ще добави три от своите собствени нива“, казва Армстронг.

Бракът на Шив с нечистоплътния Том Вамбсганс (Макфадиен), стремящ се подлизур, когото тя многократно унижава - включително в брачната им нощ, когато му казва, че иска свободен брак - е особено богата жилка за копаене в шоу за властта във всички неговите форми.

Нейната централна роля в разказа беше изкристализирана в прощалния кадър на Сезон 3, зашеметяващ близък план на Шив, докато тя поглъща ужасяващото осъзнаване, че Том я е предал в сблъсък с Логан. „Той прави единственото нещо, което тя вярва, че никога не би могъл да направи, защото никога няма да има смелостта“, каза Снук.

Зашеметяващият момент не е описан в детайли: актьорите от „Наследници“ често са насърчавани да импровизират, да преразглеждат репликите си в движение и да оставят сцените да се разиграват извън това, което е написано на страницата, стил, който придава на шоуто психологическата и емоционален реализъм.

„Тя има тази невероятна способност да овладява голямата тъга и гняв, които има Шив. Умение е да можеш да го държиш под капак“, казва екранният й съпруг. „Виждате го от време на време като публика и виждате как капакът се държи здраво върху тези огромни въртящи се дълбочини под ледената й външност."

„Мисля, че богатите хора трябва да гледат шоуто“, казва Сара. „Надявам се, че го гледат с добро чувство за ирония."

След като „Наследници“ е вече зад гърба й, 35-годишната Снук гледа напред със следващите си два интригуващи проекта: „Run Rabbit Run“, филм на ужасите  и „The Beanie Bubble“, който е вдъхновен от странна история зад лудостта на Beanie Baby от 90-те. Режисира и кратък филм по време на пандемията и има желание скоро отново да застане зад камерата.

Тя също така се наслаждава на времето със съпруга си, комика Дейв Лоусън. След години на платонично приятелство, двойката се влюбва по време на ковид пандемията в Австралия. Сключват брак в задния двор на домма на актрисата в Бруклин през 2021 г. „Краят на света, апокалипсисът като хаос, те принуждава да бъдеш уязвим“, каза тя за тяхната изненадваща романтика.

Двойката вече се радва и на първия си наследник, който се роди през май миналата година. Новината разкри самата тя с пост в Инстаграм, на който Сара показа как двамата с момченцето й гледат последния епизод на сериала, който я превърна в световна звезда.

 

Източник: http://life.dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Ху
  хубав сериал
  0 0
  20:30, 22 яну 2024
  Гледайте Наследници, хубав е сериала
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини