От х:

Днес в x:

На територията на АЕЦ ''Козлодуй'' има и... аптека, ресторант, банка

Пред Министерството на енергетиката се проведе кратък мирен протест в подкрепа на Наталия Станчева, съдена от АЕЦ "Козлодуй" за разкриването на нерегламентирана клиника. На протеста стана ясно, че на територията на централата има и аптека, ресторант, банка, освен ДКЦ. 

Протестът е организиран от международната неправителствена организация за прозрачност в ядрената енергетика Nuclear Transparency Watch, предаде БГНЕС.

АЕЦ "Козлодуй" заведе дело шамар срещу медицинската сестра Наталия Станчева за 500 000 лв. Nuclear Transparency Watch защити Станчева и обяви делото за срам за ръководството на атомната електроцентрала. 

Петър Кърджилов, който е специалист по комуникации при рискове и кризи и член на международна неправителствена организация за прозрачност в ядрената енергетика, определи процеса като "безпрецедентен натиск" срещу Станчева.

"Чрез ЗДОИ е разкрила една гигантска злоупотреба – съществуването на поликлиника на територията на самата АЕЦ. Впоследствие, след решение на съда, тази поликлиника преустановява дейността си и Наталия Станчева прави още ред разкрития за закононарушения в централата", каза днес той.

Според Кърджилов новият изпълнителен директор на АЕЦ "Козлодуй" Валентин Николов предприема действия, за да "нашамари" Станчева за нейните действия.

В неделя Наталия Станчева обяви, че в тайната поликлиника в АЕЦ "Козлодуй" има физиотерапевтичен блок, екип от 20 лекари на 24-часово разположение, 5 линейки и 1 шофьор. 

Днес Петър Кърджилов твърди, че на територията на атомната електроцентрала има още обекти, които не би трябвало да са там - аптека, ресторант, банка.

Събралите се пред Министерство на енергетиката призоваха ресорния министър Румен Радев да предприеме действия и да научи какви са конкретно причините и фактите относно образуваното във Враца дело срещу Станчева и настояха от АЕЦ-а да оттеглят иска си.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини