От х:

Днес в x:

Сабрутев: Депутатите на „Възраждане”, ИТН и БСП се борят за Путин, а не за българските граждани

Депутатите на „Възраждане”, ИТН и БСП станаха паметници на глупостта. Парламентарната трибуна беше блокирана. Това заяви в „Здравей, България” депутатът от ПП-ДБ Венко Сабрутев по повод вчерашното напрежение в пленарната зала.

„Гласувахме реформата, която предложи ПП-ДБ, с която да спрем корупцията при закупуването на лекарства за онкоболните. 100 млн. лева всяка година потъват. Помолих народните представители да припознаят тази кауза. Вместо да седят на барикадата – да отидат по местата и да натиснат копчето”, заяви Сабрутев. „Те обаче избраха да се борят за Путин, а не за българските граждани”, допълни депутатът от ПП-ДБ.

Сабрутев каза още, че не са се включили във вчерашните „циркове” в НС, а са предпочели да седят отстрани. „Видяхме, че се посегна и на квесторите, дори на жени. Нека се върнем на темата за „Възраждане” и БСП. Те също бяха в мелето. Когато ние гласуваме закон за общественото осигуряване, където са пенсиите, БСП ги нямаше в зала”, заяви Сабрутев.

Той коментира и парите за общините, които са заложени в бюджета за следващата година. „Идеята е да има прозрачност. Какво виждахме до момента? Зареждане на сметките на едно министерство с милиарди левове. След което това министерство по непрозрачен начин, с хвърляне на пари от джипката, даваше на конкретни общини. Сега имаме равномерно разпределение на финансовия ресурс”, заяви Сабрутев.

На първо четене: Износът на продукти от руски петрол спира на 1 януари

Депутатът отчете като заслуга на ПП-ДБ повишаването на прага за регистрация по ДДС. „Ето ви една конкретна мярка, с която ние подпомагаме микро, малките и средни предприятия в България – гръбнакът на всяка една икономика. Относно корпоративния данък в размер на 15% - той засяга само и единствено компании, които имат над 1,5 млрд. лева оборот. Това е общ европейски данък”, заяви Сабрутев.

„Предлагаме 5 млн. лева безлихвен заем за талантливи български деца, с уговорката – ако се върнете в България и работите 5 или повече години, този заем се опрощава. За всички университети. Това е безлихвен заем, който покрива разходите за обучение, включително семестриални такси”, подчерта още Сабрутев.

Източник: http://nova.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини