От х:

Днес в x:

Задава ли се сгъваем iPhone

Сгъваемите смартфони вече са доста разпространени и нишата продължава да се развива главоломно, но един от най-големите играчи на пазара, Apple, продължава да не разполага с подобно устройство в портфолиото си.

От доста време се говори, че компанията предвижда да пусне сгъваем телефон и таблет, а наскоро научихме, че партньорите й в това начинание вече правят ходове, за да се подготвят за производството на новите устройства.

Samsung Display, един от най-големите доставчици на Apple, пренарежда своите бизнес екипи в подготовка за сгъваеми iPhone и iPad, пише The Elec.

Според доклад на изданието Samsung Display наскоро е "извършила реорганизация, която се фокусира върху възможностите на компанията да отговори на сгъваемите устройства на Apple".

Докладът обяснява, че Samsung Display "в момента е далеч пред своите конкуренти", що се отнася до търговията с OLED дисплеи за смартфони, но търси "нов двигател за растеж" и вярва, че сгъваемите устройства ще бъдат точно това.

По същество Samsung Display иска да вземе наученото от производството на сгъваеми дисплеи за устройства на Samsung и да се подготви за бъдещи поръчки от Apple за iPhone и iPad.

Но дори докато Samsung Display подготвя операциите си за сгъваем iPhone или iPad, все още ни делят поне две години от действителното навлизане на Apple на пазара на сгъваеми устройства.

Анализаторът на дисплеите Рос Йънг прогнозира, че Apple няма да пусне какъвто и да е сгъваем продукт най-рано до 2025 г.

Йънг също съобщава, че Apple е започнала да разработва 20.5-инчов сгъваем лаптоп, който ще е част от новото й портфолио от сгъваеми джаджи.

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини