От х:

Днес в x:

Истинските размери на жените икони

Мъжете мечтаят за тях, а жените – да бъдат като тях. Те са модел за подражание и олицетворение на съвършенството. И са толкова различни...

Ето какви са истинските размери на жените икони.

Мерилин Монро

Може би не е най-талантливата актриса, но определено е тази, на която най-много жени са искали да подражават през годините. Нейната кокетна и дръзка женственост я превръщат в икона, която до днес вдъхновява знаменитости като Кристина Агилера, Мадона, Къртни Лав. Размерите на Мерилин Монро малко се различават от днешните представи за симетрия. Тя е висока 1,65, със завидната гръдна обиколка от 91 см, талия от 58,5 см и ханш 89 см.

Джаки Онасис

През 60-те години на миналия век тя е жената, олицетворение на стила и елегантността. Тя сякаш има всичко: висок социален и обществен статус, изтънчен стил и визия на модел (според тогавашните разбирания). Висока е 1,69 с тегло между 54 и 58 кг. Тя е муза за дизайнери като Коко Шанел. Дори фирма Мател създава серия облекло за куклите Барби, вдъхновена от “Джаки О”.

Туиги

Със следващото десетилетие се зараждат новите представи за красота. Британката Туиги, чийто прякор всъщност идва от думата "twig"– "вейка, клонче" първоначално е смятана за твърде кльощава. Тя обаче се превръща в най-популярния модел на 70-те години. Висока е 1,68, тежи 42 кг с размери на гръдната обиколка, талията и ханша 80-58-81.

Синди Крауфорд

През 80-те критериите за красота отново се променят. Жената, която украсява всички корици на списания и закрива най-елитните ревюта, се нарича Синди Крауфорд и последното, което можем да кажем за нея е, че е кльощава или дребничка. Супермоделът е висока 1,77 м, тежи 59 кг с размери 68-66-89 и успява да накара хиляди жени по света да мечтаят за нейното спортно и здраво тяло, изпълнявайки програмата й от упражнения.

Кейт Мос

Макар и появила се на подиума скоро след Синди Крауфорд, Кейт Мос дефилира и до днес. И докато през 90-те тя изглежда твърде слабичка, в началото на 21-ви век, на фона на анорексичните модели с размер 0, Мос ни връща към здравия разум. Иконата на модерния стила е висока 1,73 м, а размерите й са 86-66-90.

Бионсе

Една от най-успешните дами на музикалния подиум ни напомня, че красотата не се крие в килограмите, а в това да излъчваш женственост и сексапил. Бионсе се гордее със своите пищни форми: гръдна обиколка 83 см (макар че е твърде вероятно този размер вече да не е актуален, предвид последните изяви на певицата и демонстрирания от нея видимо по-обемен бюст), талия 66 см и ханш е цели 106 см. Тя твърди: "Всеки е различен и твоето естествено тегло ти подхожда най-добре."

Мадона

За финал оставихме жената, която определя тенденциите десетилетия наред. От 80-те до сега тя не спира да е актуална и да предизвиква възхищение. Нейната фигура е олицетворение на волята да изглеждаш добре. Атлетичното й тяло тежи 50 кг и въпреки скромната й височината от 1,57 см тя безспорно си е заслужила правото да бъде смятана за една от най- "големите".

Източник: club.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини