От х:

Днес в x:

Борислав Михайлов подаде оставка: Горд съм от постигнатото

Изпълкомът на БФС ще заседава на Никулден. Тогава ще е ясно и кога ще има конгрес

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов подаде оставка.

Това стана на заседанието на Изпълнителния комитет на Футболния съюз в понеделник.

„За да спокойни всички, подадох оставка“, заяви Михайлов и подчерта, че оттеглянето му не е поискано от нито един от футболните клубове.

Според него „футболът е за феновете, но футболните делегати са тези, които работят ежедневно“.

„Откакто се завърнах начело на БФС, всички участници в процеса понесоха огромни критики. Да, националният отбор не се представи на ниво. Всичко останало, което е зависело от мен, е било изпълнено. Българският футболен съюз разви система за развитие на млади таланти, която ще бъде представена през декември. Инвестирахме в това българското първенство да е максимално ефективно. Подписахме анекс за телевизионните права. Установихме партньорски договори, за да повдигнем нивото на българския футбол. Само от моето завръщане насам са въведени в експлоатация 19 терена. Организационната структура бе обновена с млади и кадърни хора. Щяхме да направим още повече, ако не се бяхме превърнали в отдушник. Истински горд съм от постигнатото. Това са факти, а срещу тях никой няма да каже нищо“, подчерта президентът на БФС в оставка.

Подробности за процедурата по избор на нов президент даде изпълнителният директор Борислав Попов.

„На 6 декември ще бъде свикано ново заседание на Изпълкома, на което ще бъдат приети дневен ред, място и дата на предстоящия Конгрес, който явно ще се състои следващата година. Технологичното време е минимум два месеца“, каза Попов.
ще заседава на Никулден. Тогава ще е ясно и кога ще има конгрес

 

 

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини