От х:

Днес в x:

Това ли е краят на конкурса Мис Вселена

Тайландският собственик на конкурса Мис Вселена, който някога беше част от бизнес империята на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, подаде молба за банкрут една година, след като го купи за 20 милиона долара, пише BBC.

JKN Global Group заяви, че ще се опита да разреши "проблем с ликвидността". Неговият главен изпълнителен директор, Ан Джакапонг Джакраютатип, е транссексуална жена, която купи фирмата, когато конкурсът стана по-приобщаващ и приемащ различните. В момента обаче фирмата е натрупала значителни дългове, които се опитва да преструктурира.

"Компанията може да продължи дейността си, докато е в плана за рехабилитация", казват от JKN. Финансирането за сделката беше направено чрез облигации, но фирмата пропусна крайния срок за изплащане на около 12 милиона долара, който трябваше да бъде изплатен на 1 септември.

През последната година цената на акциите на JKN падна с повече от 80%. Тайландският съд по несъстоятелността е определил дата за изслушване на петицията за възстановяване на бизнеса на 29 януари, според фирмата. Под собствеността на JKN конкурсът позволи на майки и омъжени жени да участват в конкурса от тази година. Ревизираният формат също така ще включва най-малко две транс жени за първи път, след като Марина Мачете стана първата транссексуална жена, спечелила Мис Португалия, а Рики Валери Коле бе коронясана за Мис Нидерландия през юли.

Годишният конкурс Мис Вселена, с история, обхващаща седем десетилетия, се излъчва в повече от 165 страни. Организацията Мис Вселена беше съсобственост на Доналд Тръмп от 1996 до 2015 г.

Бившият президент на САЩ продава компанията, след като двама телевизионни партньори казват, че няма да излъчат конкурса, заради коментарите на г-н Тръмп относно нелегалните имигранти по време на неговата президентска кампания през 2016 г. Той също беше критикуван, когато една от бившите победителки в конкурса Мис Вселена - Алиша Мачадо заяви, че г-н Тръмп я е нарекъл "Мис Пиги".

Коментарите му са направени, когато тя е напълняла след победа в конкурса през 1996 г., твърди моделът, роден във Венецуела.

"Когато купих конкурсите преди много години, те имаха сериозни проблеми", каза г-н Тръмп в изявление след продажбата на компанията на американската агенция за таланти WME-IMG през 2015 г. "За мен беше голяма чест да ги направим толкова успешни. Конкурсите вече са в ръцете на страхотна компания, която ще ги доведе до още по-високи нива на успех." Да се надяваме, че няма да ги доведе до техния край.

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини