От х:

Днес в x:

Антъни Блинкън обеща, че подкрепата на САЩ за Украйна ще продължи и през зимата

Американският държавен секретар Антъни Блинкън обеща на Украйна, че подкрепата на САЩ ще продължи и през зимата, предаде Франс прес, цитиран от БТА.

Блинкън проведе среща с Андрий Ермак, ръководителя на канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски.

"Във всички наши разговори с украинското правителство ние подчертахме, че ще продължим да стоим на тяхна страна", заяви говорителят на Държавния департамент Матю Милър.

Блинкън е обсъдил с Ермак мерките, които могат да се вземат заедно с Украйна, за да се укрепи нейната инфраструктура в навечерието на зимата, поясни Милър.

"Разбира се, ние констатирахме през миналата зима, че Русия се опитва да разрушава енергийни обекти в Украйна. Те могат да опитат отново да направят това", заяви Милър, визирайки руските сили.

В "Екс" Ермак написа, че е благодарил на Блинкън за подкрепата на САЩ. Той също така заяви, че украинците са били трогнати от костюмите за Хелоуин, носени от децата на държавния секретар. Синът на Блинкън се появи на събитие за Хелоуин в Белия дом, дегизиран с емблематичните дрехи в цвят каки, носени от Зеленски, докато дъщерята на Блинкън беше облечена тогава с тоалет с цветовете на украинското знаме - жълто и синьо.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини