От х:

Днес в x:

Ден на отворените врати със стрелби обявиха на полигона “Корен“

Две инициативи организира ръководството на Учебния военен полигон „Корен” за отбелязването на Празника на Сухопътните войски, който е на 19-и ноември. Тази година той съвпада с отбелязването на 138 години от Сръбско – българската война и славната победа на Българската армия.

В навечерието на празничната дата на местно ниво военнослужещите ще я отбележат на 16-и и на 17-и ноември.

На 16-и военнослужещите и цивилните служители от учебния полигон ще се включат в ритуал по полагане на венци и цветя паметника в село Корен в знак на уважение и преклонение пред подвига на героите, отдали живота си за родината в Балканската война през 1912-1913 г. и Първата световна война.

Най-запалените стрелци ще могат да пробват мерника си на следващия ден-17-и ноември по време на инициативата „Отворени врати“. Тя започва в 9 часа. В административната част на военното формирование посетителите ще имат възможност да видят част от въоръжението, техниката и полигонното оборудване, които се използват по време на учения и стрелби на учебен полигон „Корен“.

Денят ще продължи със възможност за стрелба с пистолет „Макаров” и автомат „Клашников” от 11 ч. на стрелковото стрелбище на полигона. Могат да се включат всички граждани, които желаят.

На този ден ще присъстват командири на формированието през годините, кметове на околните населени места, както и ученици от ОУ „Св.св. Кирил и Методи“ в с. Малево и от ПГДС „Цар Иван Асен II“ в Хасково.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини