От х:

Днес в x:

Най-скъпият Golf за всички времена беше разпродаден за 8 минути

Със своите 333 к.с., R 333 e най-мощния сериен Golf на всички времена. Въпреки астрономическата цена от 76 410 евро (около 150 000 лева), всичките 333 бройки бяха продадени само за осем минути.

R 333 е предназначен изключително за германския пазар. Той не само е най-скъпият Golf в историята, но беше и по-скъп от технически превъзходното Audi RS3 с неговия по-мощен редови петцилиндров двигател. Най-добрият хотхеч на Волфсбург има приблизително същата цена като Porsche 718 Cayman S. За парите си клиентите бяха поканени в Autostadt във Волфсбург, за да получат доставката на ценните си придобивки.

Autostadt служи като временен дом за над 20 бройки от Golf R 333 с идентични спецификации, боядисани в цвят Lime Yellow Metallic. Всички тези автомобили имат 19-цолови черни джанти Estoril, изпускателна система с четири накрайника Akrapovič и скоростна кутия DSG. Под предния капак 2,0-литровият бензинов двигател с турбокомпресор разполага с 333 к.с. и 420 Нм. Спринтът до 100 км/ч става за 4,6 секунди, максималната скорост достига 270 км/ч.

Autostadt е сграда в непосредствена близост до фабриката на Volkswagen във Волфсбург, която служи като атракция за посетители, подобно на прочутия BMW Welt. VW в сътрудничество с Autostadt ще организира GTI срещата от 26-28 юли следващата година като продължение на вече несъществуващата вече среща Wörthersee GTI, която се провеждаше от 1982 г. Събитието беше прекратено под натиск от страна на екологични организации, затова и се налага да се провежда на ново място.

Източник: automedia.investor.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини