От х:

Днес в x:

Новият Volkswagen ID.3 е тук

Когато се появи на пазара през 2019 г., Volkswagen ID.3 бе приет със смесени чувства. Бяха отразени всички предимства на електрическия автомобил, но също така и някои недостатъци.

Още преди няколко месеца от немския производител дадоха да се разбере, че през пролетта на 2023 г. ще видим обновена версия на ID.3. Или иначе казано, такава с фейслифт. Е, този момент настъпи, защото вчера, 1 март, бе показана новата генерация.

Новият Volkswagen ID.3 е с обновена предна и задна визия, като от Volkswagen твърдят, че са се вслушали в обратната връзка на потребителите си и са поправили някои грешки, допуснати в предната генерация. Като именно външният дизайн на автомобила е "изострен", с което е подобрена и аеродинамиката му.

Отворите за въздушно охлаждане са оптимизирани, предната броня също е с нов облик, като предният капак изглежда по-дълъг, защото черната лента под предното стъкло вече е отстранена. По-добрата аеродинамика на новия ID.3 се дължи и на и подобрения начин, по който въздушният поток се завихря около предните колела.

Интериорът на новата генерация е изработен от устойчиви материали, като не са използвани никакви животински продукти. От Volkswagen твърдят, че контрастният цвят на шевовете също допринася за усещането, че сме са качили в луксозен автомобил.

За облицовките на вратите е използван микрофибърния материал Artvelours Eco, който е съставен от 71% рециклирани материали. От Volkswagen уточняват, че това е вторична суровина, която се получава от рециклирана пластмаса. Но характеристиките по отношение на външен вид, усещане и издръжливост са като на конвенционалните нови материали.

Стандартният пакет на оборудване е бил подобрен след като от компанията са се вслушали в съветите на клиентите си. Зареждането на новия Volkswagen ID.3 е още по-лесно, като стандартните функции са налице, но е добавен и Electric Vehicle Route Planner.

При дълги пътувания той изчислява необходимите спирки за зареждане, за да може да достигнем до крайната цел възможно най-бързо, като за целта използва данни за трафика, както и за метеорологичните условия.

Съвсем очаквано, новият ID.3 идва с напълно нов софтуер, който подобрява производителността. 12-инчовият дисплей на таблото обаче е запазен. Мощността остава същата като на предната генерация - 201 к.с., същите са и вариантите за капацитет на батерията. С батерията от 58 кВч. новият Volkswagen ID.3 може да измине около 300 километра.

Плановете са новата генерация на ID.3 да влезе в производство през есента на 2023 г., но за момента не са обявени цени. 

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини