От х:

Днес в x:

Марк Рюте: Очаквам от ЕК честнo становище дали България е готова за Шенген

Нидерландският премиер Марк Рюте заяви, че очаква становището на Европейската комисия през декември относно приемането на България в Шенген:

"Знам, че работите много усилено, но първо да видим какво ще каже Комисията. Процедурата трябва да бъде стриктна и честна, без никакви отстъпки. Както съм казвал и преди, приемането на България в Шенген трябва да бъде един скучен процес. Очакваме от Комисията да съобщи дали България изпълнява всички критерии и да бъде честна, т.е. ако сте готови - да каже "да", ако не сте - да каже "не", посочи той.

Рюте направи този коментар пред български медии в Брюксел - минути след като премиерът Николай Денков съобщи, че очаква от ЕК да изпрати писмо до Нидерландия с покана за мисия, която да отчете напредъка на България за Шенген.

"Не разчитаме на тези два дни, за да убедим Нидерландия, че сме подготвени за Шенген, но имаме много съществен напредък по защитата на границата в последните месеци и всичко това се отчита. Дипломацията също трябва да си свърши работата - разчитаме на подкрепата и на другите държави".

Източник: БНТ

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини