От х:

Днес в x:

Нови протести с искане за увеличение на заплатите в Северна Македония

Пореден протест на работещите в прокуратурите в Северна Македония затвори част от улиците в Скопие. Исканията им са за увеличение на заплатите, за което те стачкуват ефективно от 17 дни. Стачката е организирана от Синдиката на работещите в администрацията и съдебната власт към Съюза на синдикатите в Северна Македония, а по думите на председателя на синдиката Търпе Деяновски в протеста участват 300 от общо 390 служители в администрацията на прокуратурата в страната. 

Деяноски заяви, че със създаването в началото на октомври на работна група от министри „правителството не може да излъже протестиращите и стачката няма да бъде прекратена” и ако решение на исканията им не бъде намерено още днес, от утре служителите в прокуратурата ще откажат да работят и по спешните дела и „съдебната система в страната ще бъде напълно парализирана”.

С включени сирени линейките на спешна медицинска помощ от много градове в Северна Македония са подкрепили и протеста на здравните работници, които за половин час днес излязоха пред здравните заведения в страната също с искане за увеличение на работните заплати, Колективен трудов договор и трансформиране на срочните в безсрочни трудови договори, ортазнизирани от  Независимия синдикат на здравните работници.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини