От х:

Днес в x:

Стоян Георгиев от ПП-ДБ:Ще работя за превенция срещу корупцията в Общинска администрация в Кърджали

 Като общински съветник от коалиция „Продължаваме промяната-Демократична България“ще работя за превенция срещу корупцията в Общинска администрация в Кърджали. Корупционните скандали през последния мандат на кмета Хасан Азис в Община Кърджали изискват сериозна борба и превенция срещу даването и получаване на подкупи.Корупцията в администрацията е продукт на порочния подбор и ниската квалификация на кадрите.През последния мандат на Хасан Азис бяхме свидетели на многобройни партийни назначения.В резултат работата на Община Кърджали е хаотична,а често сме свидетели и на пълна парализа.

Имаме една неработещата администрация, проявяваща незаинтересованост към важните за хората проблеми и ниска ефективност на административните услуги.

Необходими са регулярни оценки и проверки на административните услуги и ползване на метода „таен клиент“.

Примерите показват как използването на този метод служи за иницииране на значителни промени в положителна насока и подобрения в модела на административно обслужване на гражданите и фирмите.

„Таен клиент“ е инструмент, използваноткомпаниизапазарнипроучвания и бизнеса, занаблюдениекачествотонаобслужване и работата на служителите в пряк контакт с клиентите. Той е приложим и в контрола на администрации работещи с граждани.Специалнипрограмисъбиратинформациязауслуги, и  помагат да се управлявакачествотонаобслужванеспрямоконкретнииндикатори.Социолозите гарантират гражданите даиматзащитендостъпдосвоитеподробниотчети 24 часа в денонощието и 7 дни в седмицата.

Качественитеметодипозволяватпрецизенанализнаповедение и мотивация на служителите на Общинска администрация.Методътпредлагазадълбоченпогледвърхуначина, покойтогражданите възприемат услугите на служителите в администрацията и мотивацията за техните нагласи.

Този тип изследване е ценен инструмент, койтопозволявапрецизноизмерваненаобщественото мнение на силни и слаби страни, предпочитани и желани характеристики.

 Като общински съветник от коалиция „Продължаваме промяната-Демократична България“ще поставя пред местния парламент въпросът на използването на метода „таен клиент“ за превенция. Общинският съвет трябва да възложи проучвания на социологически агенции с цел борбата с корупционните практики.

  Стоян Георгиев, кандидат за общински съветник от Коалиция „Продължаваме промяната-Демократична България“

Платена публикация

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Източник: Kardjali.bgvesti.NET
Последни новини