От х:

Днес в x:

Димо Демирев: село Добрич е моят дом и семейство, искам да се грижа за него

Димо Демирев е издигнат за кандидат за кмет от ПП ГЕРБ на димитровградското село Добрич. Направихме интервю с 55-годишния кандидат, за това какви са му вижданията, нагласите и целите, ако населението на селото му гласува достатъчно доверие, за да го избере за свой кмет.

Какво е виждането Ви за село Добрич, какво Ви кара да живеете в него?

Добрич е моя дом и не визирам само родната ми къща, а цялото село. Израснал тук, живял съм и 10 години в чужбина, но през цялото време исках да се прибера в Добрич. Това е моят дом. Добрич е моето семейство, чувствам хората тук като роднини. Разбирам се с всеки човек, уважавам всички. През целия си живот съм се стремил да изграждам и поддържам уважение и към мен. Израснал съм с голяма част от тях и сме градили отношения цял живот.

Какво искате да подобрите за хората и за вас, било то като кмет или като един от жителите на селото?

Искам да обединя хората в селото. Да вървим всички заедно напред. Обединени хората могат дори да местят планини. Стремежът ми е да направя селото единно. Трябва в нашата общност да има любов и съпричастност към всички останали, да се върнем към старите отношения, когато щом един започне да строи къща, всички в селото му се притичват на помощ без дори той да я е потърсил у тях - помня това време. Убеден съм, че можем да възродим тези отношения на уважение и съпричастност между хора, които живеят в едно общество, като това на село Добрич. Ако стана кмет, ще имам възможността да давам пример, като помагам на всеки, който има нужда. Надявам това да бъде заразно и за останалите и отношенията между всички да минат на едно по-добро ниво, да бъдат по-добри помежду си.

Какво те мотивира да се кандидатираш за кмет?

Мотивацията ми е да продължа делото и да надграждам постигнатото на един неуморим кмет, който се грижеше дълги години за село Добрич - вече покойният Марин Маринов. Той направи страшно много и аз искам не само да пазя и поддържам постигнатото за нашето хубаво село, но и да надграждам. Уважавах го изключително много, защото виждах какво дава от себе си за благополучието на всички в селото. Смятам да продължа неговото дело. Това ще стане само, ако моите съселяни ме оценят като достоен човек, който може да се грижи за тях, като за собствено семейство. Имам енергията, опита и знанията, за да го направя. Като цяло увереност и подкрепа ми даде лично кметът Иво Димов и страхотния екип от хора, които са покрай него. Знам, че заедно с тях ще можем да направим много неща, които да са в полза на жителите на Добрич.

Какво искаш да надградиш във вашето село?

Смятам, че има още неща, които трябва да се направят, но няма да тръгна да давам празни обещания, като например, че ще преасфалтирам всички улици в селото или нещо подобно. Но мога да кажа, че ще правя всичко по силите си, за да се получават нещата в полза на всички тук.

Една от целите ми ще е да създам място, в което ще могат да се събират всички, които искат да общуват свободно и да се забавляват, нещо под формата на обществен клуб. Мисля, че манастирът и пространството около него може още да се облагороди и да се поддържа. Там на времето се организираха съборите на селото. Там бяха веселбите и преживяванията. Моите спомени са за подкрепящи се хора. Искам тези отношения да се възродят. Друго важно за жителите на селото, е подобряването на отсечката между Димитровград и Добрич. Тя трябва да стане по-сигурна за шофьорите. Знам че пътят е от националната пътна мрежа и местната власт там не може да направи много, но в този участък стават много инциденти и има начин това да се предотврати. Това ще го изисквам от държавата и АПИ и смятам, че ще успея да го постигна.

Като какъв човек Ви познават хората в селото?

Надявам се да ме познават, като достоен и честен човек, който е готов да подаде ръка на всеки, който се нуждае. За мен това са висши ценности в живота и определят моя път и постъпки. Освен това съм оръжеен майстор, инструктор по стрелба и стрелкова подготовка по високоточна стрелба на големи разстояния. Също съм и ловец, но от тези ловци, които се грижат за природата. Смятам, че грижата за биоразнообразието и дивите животни е изключително важно, и това, че те трябва да бъдат в естествената си среда, колкото и тя да бъде променяна от човешката дейност. Ние не трябва да вървим срещу природата, а да се грижим за нея, да я ценим и да я пазим. 

Какъв кмет според вас бихте били?

Прекалено много говорих за себе си, това не ми е привично. Нека оставим хората да преценят по постъпките ми. Ще се грижа за селото като за мой собствен дом. Обичам Добрич.


Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Последни новини