От х:

Днес в x:

Владислав Панев: Националният празник е символ, промяната на датата не е належаща задача

24 май е символ на приоритетите на България. Образованието е един от стимулите за просперитет на страната. Това каза депутатът Владислав Панев  по NOVA NEWS.

„Когато през годините сме говорили за нуждата от конституционни промени, сме визирали съдебната реформа. Това е основният приоритет и върху него ще се съсредоточим през следващите месеци”, добави Панев.

Според него темата за националния празник не бива да се превръща в конфронтационна. „Не мисля, че промяната на датата е сред важните приоритети за България в момента. Имаме да решаваме редица проблеми, ключови за просперитета ни. Датата на националния празник е по-скоро символ, отколкото належаща задача”, добави Панев.

Депутатът коментира и изпращането на допълнителна военна помощ за Украйна. „В парламента има ясно изразено мнозинство в подкрепа на Украйна. Помощта трябва да е ежедневие и да не впечатлява никого, тъй като волята на мнозинството е очевидна. Това няма да бъде последната гласувана помощ от НС или от МС", смята Панев.

Той подчерта, че ПП-ДБ са за реформа в службите. „Очевидно не можем да чакаме края на войната, за да има промяна. Това е належащ въпрос, както и този със смяната на кадри в регулаторите”, каза още той.

По отношение на данъчните промени, свързани с финансов стимул, Панев обясни, че това е стара идея на Асен Василев. „Не става въпрос за тайни доноси, а за борба с укриването на данъци”, каза още народният представител.

Източник: nova

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини