От х:

Днес в x:

Камарата на представителите започва разследване за импийчмънт на Байдън

Камарата на представителите на Конгреса на САЩ ще започне разследване, което може да доведе до процедура по импийчмънт на президента Байдън.

Републиканецът Кевин Маккарти, който е председател на Камарата на представителите, съобщи, че разследването ще се съсредоточи върху обвиненията срещу Джо Байдън в корупция, злоупотреба с власт и възпрепятстване на правосъдието.

Републиканците започнаха да разследват президента Байдън през януари тази година, след като си възвърнаха мнозинството в Камарата на представителите.

Предварителните изслушвания не откриха конкретни доказателства за нарушения от страна на Джо Байдън, но разкриха нови подробности за бизнес дейностите на сина на президента, Хънтър Байдън, които според републиканците повдигат много въпроси.

Разследването може да бъде първата стъпка в политически процес, който на свой ред може да доведе до гласуване в Камарата на представителите за импийчмънт на действащия президент.

Ако бъде одобрен с обикновено мнозинство от Камарата на представителите, въпросът ще отиде за разглеждане в Сената.

В краткото си изказване в сградата на Капитолия Маккарти отбеляза, че срещу президента има сериозни обвинения: "Взети заедно, тези обвинения рисуват картина на установена култура на корупция".

Хънтър Байдън вече е обект на федерално разследване за евентуални данъчни нарушения, свързани с бизнеса му в чужбина.

Източник: offnews

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Случаен виц

Последни новини