От х:

Днес в x:

Новият Cadillac... Изкуство и наука!

От Cadillac представиха новия си концептуален модел XTS Platinum Concept на автомобилното изложение в Детройт. След време ще бъде създадена и серийна версия на луксозния седан.

"Концептуалният XTS Platinum въплъщава философията на Cadillac за съчетаването на изкуство и наука, което оптимизира качеството на шофиране. Това е постигнато по възможно най-атрактивен начин чрез използването на иновации в областта на автомобилното производство ”, заяви генералният директор на Cadillac Браян Несбит.

Дължината на XTS Platinum е 5.1 метра. Автомобилът е оборудван с plug-in хибридна система и може да се шофира в изцяло електрически режим, а батерията му може да се зарежда за около пет часа. Колата има и 3.6-литров V6 двигател с технология за директно впръскване на горивото. Общата мощност на двигателната система е 354 к.с., а максималният въртящ момент е 400 Нм и се предава до четирите колела.

За дизайна на централната конзола е използвано дърво, а седалките са кожени и са боядисани в светъл кремав цвят. Моделът е снабден с навигационна система с touch-screen, както и с дисплеи O-LED , при които пикселите са съставени от органични молекули.

Колата е качена върху 20-цолови 11-спицови колела, обути в гуми Bridgestone. Тя получава й адаптивни предни LED светлини, нови калници и заден спойлер.

"XTS Platinum Concept е създаден така, че да достави удоволствие при шофиране, без това да се отрази на изискваните от купувачите на луксозни автомобили функционалност, комфорт, достатъчно пространство. Моделът въплъщава новата представа за лукс чрез използване на новите технологии за осигуряването на необходимата  ефективност и функционалност”, допълва още Несбит.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини