От х:

Днес в x:

Украйна съобщи за напредък около Бахмут и ударени руски бази край Мариупол

Украйна съобщи, че нейните сили са постигнали напредък около Бахмут, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Днес украинската заместник минисърка на отбраната Ханна Маляр обяви, че миналата седмица украинските сили са освободили от окупаторите 3 квадратни километра около Бахмут.

Общо украинските военни са си върнали около Бахмут 40 квадратни километра територия от началото на тяхната контраофанзива преди над 10 седмици, посочва украинското министерство на отбраната.

Украински войски атакуваха командния пункт на руснаците в село Юриевка, близо до временно окупирания Мариупол, съобщи отделът за стратегически комуникации на въоръжените сили на Украйна в Telegram, съобщи Униан.

"Днес, около 11:00 ч., украинските сили за отбрана нанесоха поражение на командния пункт на руските войски, който се намира в санаториума "Волна" в село Юриевка близо до временно окупирания Мариупол", се казва в изявление на украинските военни.

Преди това говорителят на Украинската доброволческа армия "Юг" Сергей Братчук съобщи в Telegram за поредица от експлозии, прогърмяли във временно окупираната Юриевка.

"Съобщава се, че е ударена базата на нашествениците в лагера Волна. Съобщава се за десетки ликвидирани нашественици. Местни жители не са пострадали", каза той.

Известно е, че най-малко три камиона на противника са изгорели, каза в ефира на телемаратона Пьотр Андрюшченко, съветник на кмета на Мариупол. Той отбеляза, че тази база на нашествениците се е намирала в района на така наречената арена, от другата страна на Азовстал. Според Андрюшченко окупаторите са тренирали постоянно в тази база.

И днес кметът на Мелитопол Иван Федоров коментира мощна експлозия в района на Запорожие на територията на Мелитополска област, която вчера, 13 август, беше чута от жители на редица населени места. Според него експлозията е била във военната база на руските нашественици край Радинововка.

На това място, според Фьодоров, врагът е разположил своята тренировъчна база и военната си база, където е обучавал мобилизираните, които са били докарани до Запорожката фронтова линия. Той отбеляза, че най-вероятно тази база вече не съществува, тъй като след експлозията жителите са чули и детонация.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини