От х:

Днес в x:

Засилват охраната в предприятията и складовете от военната индустрия

Държавата предприема мерки за сигурността на държавните и частни производствени предприятия от българската военна индустрия. Това каза министърът на икономиката Богдан Богданов след посещението си във ВМЗ-Сопот. Повод за мерките са експлозиите в склад на оръжейния търговец Емилиян Гебрев. Това е втори подобен случай за по-малко от година. Допуска се, че става въпрос за саботаж.

Ще бъде засилена физическата охрана, както и техническите средства в предприятията и складовете, за да се гарантира безопасността на работниците и на произведената продукция.

Днес ще бъде направен анализ къде и в кои предприятия са критичните точки, а утре ще бъдат съобщени заключенията и какви мерки и къде ще се предприемат.

"Това, което трябва да се знае в случая, че няма до момента потенциален риск за производството. То работи на максимален капацитет. Това, което е необходимо да се направи, е да има един по-добър синхрон между държавата и между бизнеса. Трябва да се актуализират и мерките за охрана. Трябва да се знае, че ние в момента работим в една много по-различна ситуация от това, което е било преди", каза министърът на икономиката Богдан Богданов.

"Там, където установяваме наличие на дефицит откъм мерки за сигурност, ние ще предприемем действия, така че да повишим нивото на сигурност. Всичко, свързано със сигналната техника, видео наблюдение, освен физическата охрана, ще засилим и полицейското присъствие в тези райони", каза старши комисар Атанас Илков, директор ГД "Национална полиция".

Министър Богданов и главен комисар Илков ще посетят и предприятията за военна индустрия в Казанлък и Трявна.

Главен комисар Атанас Илков каза още, че не е започнало разследването на пожара и последвалите взривове край Карнобат. Днес ще бъде направен оглед, но на този етап не се изключва нито една от версиите за инцидента.

Източник: БНТ

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини