От х:

Днес в x:

Денков: Твърденията, че само ПП взима решенията в кабинета, не са верни

„И при подбора на министрите, и при подготовката на управленската програма, ГЕРБ участваха на най-високо ниво. Твърденията, че само ПП-ДБ взимат решения не са верни”. Това заяви премиерът Николай Денков пред журналисти.

„Твърдението, че в кабинета няма техни заместник-министри е меко казано преувеличено", коментира още той. "Ако не беше такъв процесът отдавна да съм назначил всички заместник-министри и областни управители, защото химикалката е в мен", допълни Денков. 

"Има два начина да се взимат управленски решения. Единият е чрез лобизъм, когато по различни начини успяват да убедят управляващите да се вземат решение в полза на едни или други групи хора. Това е една от болестите, които имаме в нашата икономика. Другият позитивен начин да се преодолее този начин на управление е да се стъпи на ясни анализи и решенията да се вземат така, че средствата да се използват възможно най-ефективно", посочи още Денков.

"Ако процесите не вървят, аз ще си подам оставката, както и голяма част от министрите, които влязоха в този Министерски съвет, за да си свършат работата", заяви министър-председателят. "Аз съм оптимист, че двете парламентарни групи ще намерят начин да формулират механизъм, по който да се вземат решения в Нардоното събрание", каза още Николай Денков. По думите му всяка от двете страни е направила много компромиси досега. 

Управленската програма, изработена съвместно с ГЕРБ, е на финалната фаза, като се очаква следващата седмица тя да бъде представена публично, коментира още премиерът

Източник: nova

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини