От х:

Днес в x:

Днес е възможно да приключи процедурата по предсрочно освобождаване на Гешев

Днес ще изслушаме още един свидетел - заместникът на главния прокурор Даниела Машева, ще бъдат обсъдени още доказателствени искания от страна на Иван Гешев. Ако не бъдат допуснати, в рамките на деня би следвало да приключи процедурата и да се стигне до гласуване, посочи пред медиите министърът на правосъдието Атанас Славов преди заседание на Пленума на ВСС, на което ще продължи процедурата по предсрочното освобождаване на главния прокурор Иван Гешев.

Славов обясни, че ако членовете на съвета на приемат направените искания за доказателства, след изслушването на прокурор Машева, ще се премине към последни изказвания на вносителите за отстраняването на главния прокурор, както и на Иван Гешев и неговия адвокат, след това трябва да се премине към гласуване проекта на решение.

Във връзка с направената заявка от Иван Гешев, че днес следобед пътува за изслушване в Европейския парламент, министър Славов посочи, че е негово решение в кой етап на процедурата да напусне. Членовете на ВСС действат оперативно и вземат съответните решения, от мен зависи процедурата да върви, добави Славов.

На въпрос за случая при кино "Одеон", министърът на правосъдието заяви, че има проверка на всички органи, които имат правомощие. По думите му е недопустимо граждани да бъдат ограничавани при упражняване на законовите си права. "България трябва да не допусне формите на политическо насилие да станат обичайни за нашия политически процес, това е въпрос на запазване на демократичните ценности", каза Атанас Славов.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини