От х:

Днес в x:

Нинова: ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ родиха еднорък и двуглав Франкенщайн

Парламентарната история познава политически компромиси в името на България. Това, което се гласува днес обаче, не е политически компромис и не е за България. Това е компромис на две задкулисни кохорти в името на собственото им оцеляване. Паралелната държава се прегрупира, за да възкръсне и да продължи да управлява. Това прегрупиране в последните дни минава буквално през трупове. Този коментар от парламентарната трибуна направи лидерът на БСП Корнелия Нинова преди гласуването на кабинета „Денков-Габриел”.

„Всичко това е завито в целофан и се поднася на хората като евроатлантическо правителство. Кой ви е казал, уважаеми ПП, ГЕРБ, ДБ и СДС, че корупцията, кражбите, замитането на следи, превземането на постове в държавата, цитирам, подписано с кръв, подмяна на изборните резултати с ала-бала с президента, възпрепятстване на правосъдието, криейки се зад имунитети са европейски ценности? Вашият евроатлантизъм се свежда до послушание и превиване на гръб пред силните, войната в Украйна, джендър идеологията и дотук”, добави тя.

Според Нинова това, което са родили ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, е „еднорък и двуглав Франкенщайн”. „Днес би трябвало поне двама джентълмени от двете групи да си отрежат по една ръка”, е мнението ѝ.

Източник: nova

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини