От х:

Днес в x:

Кирил Петков на разпит в Софийска районна прокуратура

"Викат ме като свидетел", каза пред репортери Китил Петков на влизане в Софийска районна прокуратура, като уточни, че не знае по каква тема ще свидетелства.

Кирил Петков каза, че няма притеснения, като отново каза, че доверието му в прокуратурата и службите е изключително ниско, а във вчерашния ден е бил "умопомрачен от част от нещата, които се казаха", като визира обвиненията към Весела Чернева. Много ясно искам да заявя, че човекът Весела Чернева е един от най-свестните съветници, които съм имал, един от хората, които наистина вярват, че България може да бъде нормална европейска държава. Използвайки нейното име вчера, този тип клевети показват острата нужда от огромна реформа в службите, добави Петков. 

Вярвам в силата на едно истинско правосъдие, вярвам в стандартните процедури на парламента и се надявам, че следвайки тях, ще достигнем до истинско правосъдие. Едновременно с това няма да позволим прокуратурата да се използва като бухалка. Не става дума само за Бойко Борисов, а за всички възможни неща, повтори отново предишни свои думи Петков.

Мисля, че Радостин Василев не работи сам, той е просто един инструмент на службите, коментира пред журналисти съпредседателят на „Продължаваме промяната“ след разпита.

Петков заяви, че е бил разпитван за записа от Националния съвет на „Продължаваме промяната“, разпространен от депутата Радостин Василев.

Бях разпитан като свидетел във връзка с Радостин Василев и записа. Беше съвсем нормален разговор, обясни Петков. Той добави, че не е бил питан за заплахи спрямо Василев.

От думите на Кирил Петков стана известно, че е бил разпитван как, според него, се е случил този запис, дали Радостин Василев е записвал, как е записвал и т.н. Аз обясних, че в платформата Zoom много ясно се вижда, ако някой записва. Това означава, че записът се е случил с устройство, което не е било свързано с платформата, а е било отстрани, обясни съпредседателят на ПП.

Според него целта записът да бъде разпространен сега е ясна – да не се направи правителство. Тези, които се надяват да няма редовен кабинет, могат да са сигурни, че ние ще направим всичко възможно България да има редовно правителство, без да правим компромиси, с които да се оправдаваме, заяви още Кирил Петков.

Вчера и другият съпредседател на „Продължаваме промяната“ Асен Василев бе на разпит в Софийската районна прокуратура  и  на излизане заяви пред журналисти, че е бил разпитван по сигнала на Радостин Василев за отправени заплахи.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини