От х:

Днес в x:

Защо след iOS 16.5 батерията на iPhone пада бързо

Нерядко след актуализиране на операционната система на смартфон се получават определени бъгове или забелязваме нежелани странични ефекти. 

През последната седмица в Twitter плъзнаха редица оплаквания на потребители на Apple, които твърдят, че след инсталиране на последната iOS 16.5 версия батерията в телефоните им е започнала да пада твърде бързо. 

Някои от тях съобщават, че телефонът им е започнал да загрява, въпреки че няма активни приложения и телефонът не се ползва. 

От Apple все още не са адресирали официално казуса, но от Tom’s Guide припомнят, че през март миналата година имаше подобна вълна от недоволство, отново след ъпдейт на iOS. 

Тогава Apple побърза да обясни, че е "нормално" до 48 часа след актуализация телефонът да се държи странно и батерията да се изразходва по-бързо от обикновено. 

Причината за това е, че след ъпдейт на системата в телефона стартират редица "невидими" процеси по обновление на приложенията и други части от софтуера на устройството. 

Ако все пак проблемите продължават отвъд периода, предложен от Apple, e най-добре да занесем телефона си в оторизиран сервиз за диагностика и да разберем дали проблемът не е другаде. 

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини