От х:

Днес в x:

Пенсионерски фитки-хит за Коледа

"Пенсионерска" фитка поема към коледната трапеза

Пуйки на 5 лв килото стават предпочитаната алтернатива за коледна мръвка на хасковлии, установи наша проверка на хасковския хайван-пазар. Пернатите, известни на нашенци повече като фитки, се предлагаха от Симеоновград, Върбица, Хасково и Кърджали. Имаше всякакви разцветки и породи, цената бе въпрос на пазарлък, максималната - 5-6 лв на килограм.

Изключение правеха кърджалийските пернати. Собствениците им претендираха за екологично чисто отглеждане и заковаха 7 лв за килограм. Понеже средното тегло на предлаганите оттам фитки бе 10-12 килограма, то мераклиите трябваше да се бръкнат с поне 70-80 лв. „Засега нямаме сефте, но ще започнат да купуват“, спокойни бяха търговците.

Фитка от порода "симеоновградска гордост" предлагаше бай Стефан

За да подсилят увереността им сякаш, продавачите на прасета слагаха меко казано странни цени на стоката си. Малко прасенце на около 15 кила се „даваше“ минимум за 100 лв. Продавачът бе категоричен че под тази цена няма да мръдне и лев надолу. При трупно свинско за 4.60 килото и готови „магазинни“ пържоли за 8.50, стоката му е непродаваема коментираха кибици.

Екологично чистите пуйки от Кърджали за по 7 лв килото

Не вървят теленца и кози. Чат-пат се купуват агнета. Хитът е пенсионерската фитка, обобщиха търговците. Зевзеците кръстиха така отгледаните като по калъп 5 килограмови птици, които струваха точно колкото е обещаната от Бойко Борисов премия за пенсионерите по Коледа.

100 лв струва прасенце сукалче
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини