От х:

Днес в x:

Какъв е процентът на потребителите, които преминават към iPhone

По-рано този месец Apple отчете рекордни приходи от iPhone за второто тримесечие досега на годината, като голяма заслуга за това има серията iPhone 14.

Последните модели iPhone изглежда успяват да убедят рекорден за последните пет години брой потребители на Android да преминат към iOS, сочи проучване в САЩ, проведено от Consumer Intelligence Research Partners (CIRP). 

Компанията анкетира собственици на iPhone и откри, че от миналия март до март тази година 15% от тях са имали телефон с Android непосредствено преди да купят своя iPhone. 

Това е най-големият брой хора, преминали към Android от 2018 г. насам, като проучването, проведено преди това, приключило през март 2017 г., разкри, че 16% от собствениците на iPhone по това време са имали телефон с Android.

Запитването, проведено до март 2016 г., показа, че 21% от собствениците на iPhone по това време са имали телефон с Android непосредствено преди да преминат към iPhone. 

Последното изследване, обхващащо годината до март 2023 г., показва, че за 2% от анкетираните iPhone e бил първият им телефон.

Именно това число изглежда е единственото по-разочароващо за Apple.

Това може би е свързано с по-високата цена на iPhone или опасенията, че закупуването на iPhone ще ги ограничи по отношение на съвместимостта с други устройства, външни за екосистемата на Apple. 

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини