От х:

Днес в x:

Отборът на ОУ „Алеко Константинов“ триумфира в първите училищни игри по джудо

    Училищни игри по джудо се проведоха в зала Младост“ в Димитровград днес. Организатори са спортен клуб по джудо „Димитровград“ и Община Димитровград.

    В надпреварата участваха деца от 1 до 5 клас от 8 училища от Димитровград, Хасково, Тополовград, София и Пловдив.

    Димитровград за първи път организира училищни игри по джудо. Домакините бяха представени от възпитаници на три училища - СУ „Любен Каравелов“, ОУ „Алеко Константинов“ и ОУ „Пенчо Славейков“. От Хасково се включиха деца от СУ „Васил Левски“, а Тополовград бе представен от отборите на НЧ „Св. св. Кирил и Методий“ и СУ „Петър Берон“. В Димитровград за участие в първите училищни игри по джудо пристигнаха деца от столичното 128 СУ „Алберт Айнщайн“, както и от пловдивското СУ „Черноризец Храбър“.

    В отборното класиране на първо място завършиха джудистите на димитровградското училище „Алеко Константинов“. Втори се наредиха състезателите от СУ „Васил Левски“ – Хасково. На трета позиция завършиха СУ „Черноризец Храбър“ - Пловдив и СУ „Любен Каравелов“ - Димитровград.

    На 24 юни димитровградският клуб ще бъде домакин на още едно състезание по джудо. Тогава ще се проведе международен турнир и се очаква да пристигнат състезатели от няколко балкански държави. Турнирът носи името „Familia Galaxy Open“.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини