От х:

Днес в x:

„Климент Охридски“ изпраща картички за Неделното училище в Одрин

Изображение 1 от 2

    Четвъртокласници от хасковското ОУ „Св. Климент Охридски“ изработиха картички за Неделното училище към българската православна църква „Свети Георги“ в Одрин.

    Всяка една от картичките е с послание от учениците от Хасково с учител Пенка Христова. Творбите ще бъдат доставени в турския град от представители на Тракийското дружество „Георги Сапунаров“ в Хасково, каза председателят Кирил Сарджев. Той и секретарят на читалище „Тракия“ Анета Георгиева заявиха, че организацията и ансамбъл „Китна Тракия“ ще участват в тържеството в Одрин по случай 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. Поканата идва от генералния консул на България в Одрин Борислав Димитров. 

    Деца от Хасково не за първи път имат отношение към учениците в Одрин. Възпитаници на различни училища в областния град вече изпратиха сурвачки, сувенири и мартеници за Неделното училище, в което се обучават 58 деца.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ва
      ванко 1
      4 0
      18:28, 17 май 2023
      Да изпратят на децата от Охрид!Ама ония ще скочат веднага.С румънци и турци нямаме проблем,другите съседи нещо криви излезнаха.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини