От х:

Днес в x:

Военна техника се придвижва по пътната мрежа на страната в следващите дни за мащабно учение

Военна техника ще се придвижва в части от страната, включително и в Хасковска област за учения, които са  част от втората фаза на мащабния международен тренинг „Defender - 2023“ - „Immediate response - 2023“, съобщават от Министерството на отбраната.

На Учебен полигон „Корен“ тактическото учение с бойни стрелби „Пирински страж - 2023“ ще се проведе от 17 май до 2 юни 2023 г. По време на учението ще бъде развърнат щаб на многонационална бригада и многонационална бойна група, която ще включва механизиран батальон, танкова рота, реактивна и противотанкова батарея от българските Сухопътни войски, гръцки танков взвод, танков взвод от състава на многонационалната бойна група на НАТО в България, както и сили и средства за непосредствена авиационна поддръжка от състава на ВВС на България и Гърция.

Ученията  „Defender - 2023“ ще бъдат  ръководени от Командването на Сухопътните войски на САЩ в Европа и Африка. Подобен тип учения вече са провеждани през 2017 г., 2019 г. и 2021 г. с цел съвместната подготовка на военните формирования от държави-членки на НАТО и страни-партньори да допринесе за развитието на бойните способности и да повиши оперативната съвместимост на въоръжените сили в системата за колективна отбрана.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини