От х:

Днес в x:

ИТН към Мария Габриел: Не ни разглеждайте като безусловна подкрепа

Номинираната за премиер от ГЕРБ-СДС Мария Габриел се среща с ръководството от парламентарната група на „Има такъв народ“.

Председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов заяви, че партията няма да подкрепи правителство, което е склонно да прави големи харчове и в този смисъл предстоят тежки разговмори на Габриел с БСП и ПП. Според "Има такъв народ" страната се нуждае от по-рестриктивен бюджет, с дефицит до 3%, за да може да излезе от кризата.

"Ние сме най-малката партия и математиката за правителство излиза и без нас. Ние ще дадем подкрепа само, ако предложенията и посоката на развитие бъде правилна. Така че не ни разглеждайте като безусловна подкрепа. Все още не сме ви дали подкрепа, а ви предстоят тежки разговори за финансите и с БСП и ПП, които са доста левичарски", каза Тошко Йорданов от ИТН.

Мария Габриел отговори, че според нея дефицит от 3% е постижим за 2024, което е важно за присъединяването ни към еврозоната. Поети са единствено ангажименти да не се орязват социани плащания.

"Търсим широка подкрепа, това е силно послание. И ако с тази откритост и диалог водя всички тези разговори, това е заради това - подкрепата да е широка, да стъпва върху ясно разписани мерки и да стъпва върху основа, която макар и разширена във времето, да е стабилна", каза Мария Габриел.

Източник: БНТ

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини