От х:

Днес в x:

Мечка гонила кола с надзиратели от Затворническото общежитие в Смолян

За възстановяване на 24-часовите смени на работа настояха надзирателите от Затворническото общежитие в Смолян. Те се присъединиха към националния протест на колегите им.
20 надзиратели се събраха на така наречената сутрешна среща пред Затворническото общежитие в 8.30 часа. Участваха тези, които не са на смяна. Христо Лазаров точно излизаше от нощно дежурство. Оплака се от трудните високопланински условия на труд, за които не им се полага допълнително възнаграждение.
"Зимата по протежение на пътя падат лавини. Смените са невъзможни, поради тези лавини, защото като се затрупа пътя ние не можем да сменим. Даже преди години имахме случай, в който 108 часа продължи едно дежурство. Просто самия район предполага 24-часовите дежурства, като по-добри. Даже ще ви кажа случай миналата есен имаше мечка с две малки, която гонеше служебната кола 150 метра надолу. Ако тази кола се развали, какво ще правим, как ще си говорим с мечките, не знам", каза Лазаров.
Новото работно време за смолянските надзиратели е въведено още от октомври миналата година. "Пак са такива 12-часови смени, пак имаш за доработка, защото не стигат часовете за тримесечието. Така че горе-долу повечето време сме тук отколкото по домовете си", каза Никола Баташки - председател на синдикалната организация.
Надзирателите искат и 20% увеличение на заплатите. Миналата година им обещали по 300 лева, реалното увеличение било 125 лева. "Тази година пари за увеличение няма!", допълни Баташки.
Смолянските надзиратели ще се включат и в общия национален протест в София следващата седмица.
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини