От х:

Днес в x:

Недекларирана валута за над 470 000 лв. откриха митническите служители на МП Капитан Андреево

Изображение 1 от 2

    Недекларирана валута с левова равностойност 475 774 лева при проверка на товарен автомобил откриха митническите служители на граничния пункт „Капитан Андреево“. Това е поредната голяма сума пари през последните шест месеца, която бива спирана преди преносителят й  да успее да я прехвърли през граница.

    Случаят, за който съобщават от митническото звено в Свиленград, е от 24 април. На пункта е проверен камион с полуремарке с турска регистрация, пътуващ от Великобритания през Нидерландия за Армения. Камионът е управляван от турски гражданин.

    При щателната проверка на превозното средство незаконната валута е открита във фабрична кухина в шофьорската кабина. Парите-британски и шотладски лири са били разпределени в осем пакета. Общото количество на откритата валута е 172 060 британски лири и 43 135 шотландски лири.

    По случая е образувано бързо производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Районна прокуратура –Хасково-Териториално отделение – Свиленград.

    От началото на годината до момента митническите служители на МП Капитан Андреево са открили недекларирана валута с левова равностойност над 13 800 000 лева.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини