От х:

Днес в x:

Новият Xiaomi 13 Ultra променя играта

След дълго чакане и доста изтекли слухове, новият Xiaomi 13 Ultra е вече факт и отправя много сериозна заявка за титлата на най-добър смартфон на годината. 

Телефонът може да се похвали с най-силно осветения екран на пазара, атрактивен и елегантен дизайн и уникална четворна камера, която е основният акцент на устройството. 

Гърбът на Xiaomi 13 Ultra е покрит от т.нар. “нано-кожа”, която придава мекота при докосване и отблъсква петната и отпечатъците.

6.73-инчовият OLED панел е с подсветка от рекордните 2600 нита при включен HDR режим, 1440р резолюция и честота на опресняване от 120Hz. 

Подобно на Xiaomi 13 Pro преди него, Xiaomi 13 Ultra използва голям едноинчов сензор за основната си камера, като и той, и останалите три сензора са с по 50 мегапиксела. 

Новото за тази версия е, че блендата на основната камера на Ultra е променлива и поддържа отвори от f/1.9 или f/4.0. 

Това би трябвало да даде на фотографите повече контрол върху снимките, особено що се отнася до дълбочината на фокуса.

Вторичните камери включват два телефото сензора с обективи със 75 и 120 мм фокусно разстояние и ултраширока камера с поддръжка за макрофотография.

Както бихме очаквали, Xiaomi 13 Ultra е оборудван с новия и мощен Snapdragon 8 Gen 2, 12GB LPDDR5X RAM и опции за 256GB/512GB/1TB памет. 

Интересното тук е, че по думите на Xiaomi конфигурацията е подсилена, специално за да осигури максимално добро представяне на камерата, която изглежда и звучи доста взискателна откъм хардуерни ресурси. 

Затова и огромната батерия никак не ни изненадва - тя е с респектиращ капацитет от 5000mAh, а Xiaomi oбещава, че телефонът спокойно издържа над един ден с едно зареждане. 

Телефонът със сигурност ще се появи на глобалния пазар, но засега не знаем точно кога и на каква цена. 

Цените в Китай започват от около 870 долара за базов модел и достигат 1050 долара за конфигурация с 1ТВ памет, но цените за западния пазар най-вероятно ще са по-високи. 

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини